Un equip de Hollywood visita Xàtiva, Gandia i Sagunt buscant exteriors per al cinema

El Castell de Xàtiva, Alts Forns de Sagunt, el monestir de Sant Jeroni de Cotalba i el Palau Ducal, la platja de l’Ahuir o l’Ullal de Gandia, són els llocs més destacats del recorregut cinematogràfic pel territori facilitat per València Turisme

El Pla d’Estratègic d’Actuació “Film València”, presentat en juliol per la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Pilar Moncho i pel director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, comença a donar els seus fruits amb l’organització d’una visita per diversos emplaçaments emblemàtics del territori per als localitzadors americans Dow Griffith, Scott Trimble, Peter Gluck y Becky Brake.

tres-de-los-4-localizadoresAquests quatre professionals tenen una dilatada trajectòria de treball amb productores del més alt nivell de Hollywood i les localitzacions dels quals han sigut utilitzades en grans produccions com La Guerra del Planeta dels Simis, Transformers: L’últim cavaller, Tomorrowland, Terminator: Gènesi, La mòmia, Missió impossible, X- Men. Primera Generació, Crepuscle, Men in Black o Fast & Furious, entre d’altres.

“Tot és interessant, qualsevol lloc és susceptible de convertir-se en un escenari idoni perquè mai saps on sorgirà la localització perfecta”, van comentar els localizadores que durant tres dies han visitat edificis, construccions i paratges de Xàtiva, Gandia i Sagunt, acompanyats per un equip del Patronat de Turisme de València.

Castell i casc històric de Xàtiva

En la seua visita a Xàtiva, va destacar la visita al Castell on es van detenir en la Porta d’Aníbal, les muralles i la torre quadrada, la porta del Socors i la de Santa Maria, els aljubs, la balconada d’Himilce i els jardins d’Ibn Hazm, el poeta andalusí que en el seu exili en la capital de la Costera va escriure el destacat tractat d’amor de l’etapa d’Al-Ándalus El collar de la coloma.

Després de visitar la fortalesa setabense la comitiva de localitzacions es va al casc històric de la ciutat per a observar carrers i places com les del Mercat i La Seu, entre unes altres.

Alts Forns de Sagunt

localizadoresUna altra de les jornades va discórrer íntegrament a Sagunt, on Dow Griffith, Scott Trimble, Peter Gluck i Becky Brake van visitar Les Naus, els Alts Forns, la Gerència que va albergar les vivendes dels enginyers bascos que es van desplaçar a la capital del Camp de Morvedre a principis de segle, així com el Patalán del port.

Sant Jeroni de Cotalba i Gandia

La tercera de les localitzacions va ser a la Safor. L’equip de professionals del cel·luloide americà es va desplaçar fins al medieval Real Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, construït entre els segles XIV i XVIII que està localitzat en el terme municipal d’Alfauir, a escassos 8 quilòmetres de Gandia.

Ja en la capital de la Safor els localizadors van visitar el Palau Ducal de la família Borja, les drassanes del Grau, la platja de l’Ahuir i L’Ullal de Gandia.

No hay comentarios

Dejar respuesta