Un curtmetratge recorre els llocs històrics per on va transcórrer la crema de Xàtiva

«I de les cendres farem poble» compta amb la participació de Maria José Peris, Feliu Ventura i altres artistes locals sota la producció de Paella Productions

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest matí en roda de premsa el curtmetratge «I de les cendres farem poble», que es penjarà demà a les plataformes digitals municipals per tal de commemorar la Crema de Xàtiva, la qual va tindre lloc el 19 de juny de 1707 a mans de les tropes borbòniques.

En la presentació han estat presents la regidora de Cultura Raquel Caballero, el productor de la peça Fran Moral (Paella Productions) i el director Tonet Ferrer. L’acte ha tingut lloc a l’ex convent de Sant Domènec, una localització que no ha estat triada per casualitat ja que com ha destacat Caballero «aquest edifici va ser testimoni de la Crema aquell 1707 i ara ha tornat a ser protagonista en aquest vídeo que s’ha preparat».

La regidora de Cultura ha destacat que la intenció és posar en valor i institucionalitzar la Crema de Xàtiva, un treball que va començar en l’anterior legislatura i que es pretén afermar en aquesta. «La Crema uneix a tots els habitants de Xàtiva en la seua condició de socarrats i socarrades. Volem fer créixer el sentiment de pertinença i estima cap a la nostra ciutat, que és més necessari que mai degut a la situació que estem vivint», ha expressat Raquel Caballero, qui ha afegit que «rememorar la Crema és recordar que Xàtiva va renàixer de les cendres i que junts i juntes serem capaços de renàixer de qualsevol adversitat».

La peça audiovisual té en compte el recorregut original d’aquell fatídic esdeveniment, a més de comptar amb uns textos recitats sobre la Crema i amb algunes peces musicals. En el curtmetratge han participat un elenc de xativins i xativines conformat pels actors Pepe Mira i Ramon Ródenas (els quals actuen com a narradors), l’actriu i cantant Mª José Peris, el cantautor Feliu Ventura, el grup de percussió Rytmus, la Colla de dolçaines i percussió La Socarrà i amb Paqui Gil a la guitarra.

Entre les localitzacions en les que s’ha gravat el vídeo commemoratiu es troben el Gran Teatre de Xàtiva, el Convent i el carrer de Sant Agustí, el Convent de Sant Domènec i la Plaça de la Seu. A més a més, també s’ha comptat amb un gran treball de postproducció per tal de col·locar efectes especials i el so i les mescles pertinents a càrrec del músic Pau Chàfer.

«Aquesta gravació ha sigut un desafiament i estic molt content del resultat, que ha sigut possible gràcies a que hem conformat un gran equip», ha explicat el productor del curtmetratge, Fran Moral, de Paella Productions. Per la seua part, el director Tonet Ferrer s’ha mostrat molt orgullós del resultat final i ha assegurat que el més complicat del rodatge va ser «la col·locació del foc que es podrà veure».

Aquest és el primer treball post-pandèmia de la productora xativina Paella Productions, el qual s’ha hagut de fer amb dos dies de localitzacions, tres dies de rodatge nocturns i huit dies de postproducció, respectant en tot cas les precaucions i les mesures sanitàries i de seguretat. No és, però, el primer treball que la productora realitza a Xàtiva, on ha gravat els vídeos promocionals «Descubre Xàtiva» i «Xàtiva desde el cielo», o el curt «El somni de la seua vida», rodat a Xàtiva durant l’edició 2016 de la Fira d’Agost.


En Castellà:

Un cortometraje recorre los lugares históricos por donde transcurrió la Crema de Xàtiva

«I de les cendres farem poble» cuenta con la participación de Maria José Peris, Feliu Ventura y otros artistas locales bajo la producción de Paella Productions

El Ayuntamiento de Xàtiva ha presentado esta mañana en rueda de prensa el cortometraje «I de les cendres farem poble», que se colgará mañana en las plataformas digitales municipales para conmemorar la Crema de Xàtiva, la cual tuvo lugar el 19 de junio de 1707 a manos de las tropas borbónicas.

En la presentación han estado presentes la concejala de Cultura Raquel Caballero, el productor de la pieza Fran Moral (Paella Productions) y el director Tonet Ferrer. El acto ha tenido lugar en el ex convento de Sant Domènec, una localización que no ha sido elegida por casualidad puesto que como ha destacado Caballero «este edificio fue testigo de la Crema aquel 1707 y ahora ha vuelto a ser protagonista en este video que se ha preparado».

La concejala de Cultura ha destacado que la intención es poner en valor e institucionalizar la Crema de Xàtiva, un trabajo que empezó en la anterior legislatura y que se pretende afianzar en esta. «La Crema une a todos los habitantes de Xàtiva en su condición de socarrats y socarrades. Queremos hacer crecer el sentimiento de pertenencia y aprecio hacia nuestra ciudad, que es más necesario que nunca debido a la situación que estamos viviendo», ha expresado Raquel Caballero, quien ha añadido que «rememorar la Crema es recordar que Xàtiva renació de las cenizas y que juntos y juntas seremos capaces de renacer de cualquier adversidad».

La pieza audiovisual tiene en cuenta el recorrido original de aquel fatídico acontecimiento, además de contar con unos textos recitados sobre la Crema y con algunas piezas musicales. En el cortometraje han participado un elenco de setabenses conformado por los actores Pepe Mira y Ramon Ródenas (los cuales actúan como narradores), la actriz y cantante Mª José Peris, el cantautor Feliu Ventura, el grupo de percusión Rytmus, la Colla de doçaines y percussió La Socarrà y con Paqui Gil a la guitarra.

Entre las localizaciones en las que se ha grabado el video conmemorativo se encuentran el Gran Teatre de Xàtiva, el Convento y la calle de Sant Agustín, el Convento de Sant Domènec y la Plaça de la Seu. Además, también se ha contado con un gran trabajo de postproducción para colocar efectos especiales y el sonido y las mezclas pertinentes a cargo del músico Pau Chàfer.

«Esta grabación ha sido un desafío y estoy muy contento del resultado, que ha sido posible gracias a que hemos conformado un gran equipo», ha explicado el productor del cortometraje, Fran Moral, de Paella Productions. Por su parte, el director Tonet Ferrer se ha mostrado muy orgulloso del resultado final y ha asegurado que lo más complicado del rodaje fue «la colocación del fuego que se podrá ver».

Este es el primer trabajo post-pandemia de la productora setabense Paella Productions, el cual se ha tenido que hacer con dos días de localizaciones, tres días de rodaje nocturnos y ocho días de postproducción, respetando en todo momento las precauciones y las medidas sanitarias y de seguridad. No es el primer trabajo que la productora realiza en Xàtiva, donde ha grabado los videos promocionales «Descubre Xàtiva» y «Xàtiva desde el cielo», o el corto «El somni de la seua vida», rodado en Xàtiva durante la edición 2016 de la Fira d’Agost.

No hay comentarios

Dejar respuesta