Troben el cos sense vida del menor desaparegut a Alzira quan es banyava en el riu Xúquer

Els serveis de rescat han trobat el cos sense vida de l’adolescent que se li havia perdut la pista dijous a la vesprada, quan es banyava en un tram del Xúquer a Alzira, prop del pont de Ferro. La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, ha confirmat que a primera hora d’este divendres els submarinistes del Consorci Provincial de Bombers de València han localitzat el cos a la zona on els amics del menor l’havien vist per última vegada.

La delegada del govern ha agraït l’esforç de tots els serveis de rescat que han participat en la recerca, especialment els bombers submarinistes, que han hagut de buscar en una zona del riu «amb molta brutícia, després de les últimes pluges, i amb més corrent del que és habitual». «La visió era molt complicada», remarcava. 

Al menor se li va perdre la vista pocs minuts després de les set de la vesprada de dijous. L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, ha indicat que l’adolescent va anar a prendre el bany al riu amb altres dos amics. En un moment donat, no podia eixir de l’aigua, els dos amics que anaven amb ell van aconseguir eixir i, malgrat intentar ajudar-lo, no van poder. Precisament van ser ells dos els que van donar l’avís d’alarma i van reclamar ajuda.

Tot i que els adolescents van avisar els serveis d’emergències immediatament i que la proximitat de l’heliport del grup de rescat en altura dels bombers va fer que ràpidament este mitjà s’incorporara als efectius de terra, de policia i bombers que el buscaven, no ha sigut fins a este divendres al matí que han trobat el cos d’Adam.

El bany al riu no està prohibit, però no és una zona habilitada ni recomanada per a fer-ho, com indicava l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, malgrat que a la zona en què el menor va entrar a l’aigua hi ha un passeig fluvial a la vora del riu i un xicotet embarcador per a practicar piragüisme.

L’Ajuntament d’Alzira decretarà un dia de dol oficial, dilluns, en senyal de solidaritat amb la família del menor mort. Eixe dia també es convocarà una concentració de silenci per al migdia, a les portes del consistori. Fonts municipals han traslladat un missatge de «fortalesa» a familiars i amics d’Adam per a afrontar estos moments complicats.

Informació extreta: apuntmedia

No hay comentarios

Dejar respuesta