Tres dones detingudes a Xàtiva per estafar més de 18.000 euros amb falses vendes de mobles per internet

· Simulaven vendre mobiliari a través  de pàgines web creades per a oferir productes, atraient així  l’atenció  de les víctimes.

 · Els perjudicats, havent realitzat els pagaments, mai rebien els mobles abonats.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Xàtiva (València) a tres dones d’entre 20 i 31 anys, d’origen espanyol, com a presumptes autores d’un delicte continuat d’estafa per enganyar les víctimes amb falses vendes de mobles per Internet. S’han aconseguit esclarir un total de 57 il·lícits ascendint el total dels diners defraudats a més de 18.300 euros.

Les investigacions es van iniciar quan els agents van tindre coneixement que una dona, havia sigut insultada i difamada en una xarxa social, a través del perfil de l’empresa de venda de mobiliari de la qual era gerent.

Els agents, després de realitzar diverses comprovacions, van localitzar a la persona suposadament responsable d’aquestes manifestacions i van esbrinar que aquesta hauria sigut, pel que sembla, estafada per la gerent amb la compra d’un espill que no li va arribar.

Després de nombroses perquisicions, arran de les manifestacions fetes per aquesta última persona es van iniciar gestions d’investigació en relació als dominis de diferents webs en les quals s’havien produït estafes, figurant tres dones com a responsables d’aquestes.

Aquests esbrinaments van portar als investigadors a revisar denúncies interposades per tot el territori nacional relacionades amb víctimes que havien sigut estafades en la compra de mobles, concretament en les webs gestionades per les tres dones en qüestió.

També es va poder constatar que les investigades s’aprofitaven de la privacitat que revist el comerç electrònic i la facilitat per a crear l’entramat de pàgines webs que es mostraven en la xarxa amb una presentació molt elaborada, buscant generar confiança en les possibles víctimes, mostrant mobles de gran qualitat a preus econòmics, controlant les ressenyes, especialment les negatives, arribant a crear altres noves quan aquestes últimes s’acumulaven en excés i utilitzant el CIF de diverses empreses pertanyents al sector mobiliari així com la domiciliació en llocs ficticis.

Finalment els agents van detindre a les tres responsables d’aquests fets per un delicte continuat d’estafa, aconseguint esclarir un total de 57 il·lícits que sí havien sigut denunciats, ascendint el total dels diners defraudats a més de 18.300 euros.

Les tres detingudes, sense antecedents policials, van ser posades en llibertat després de prendre’ls declaració, no sense abans ser advertides de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan foren requerides per a això.

No hay comentarios

Dejar respuesta