Tres alcaldes demanen al PSPV que es faça efectiu el relleu a la presidència de la Mancomunitat

Després de la renúncia a l’alcaldia de l’Alcúdia de Crespins per part de Roberto Granero, la qual cosa suposa directament que deixa de reunir les condicions per ocupar la presidència de la Mancomunitat, i de que el PSPV haja fet públic que la seua candidata a substituir-lo serà Maria José Tortosa, alcaldessa de Vallada, els grups que formen part de la Junta de Govern de la Mancomunitat consideren que “s’està paralitzant de forma intencionada i sense cap necessitat un canvi que, al seu parèixer, ja s’hauria d’haver produït de forma democràtica”, segons han explicat en un comunicat.

Les darreres setmanes, expliquen, s’han produït diverses converses entre diferents membres del PSPV-PSOE amb els representants de Compromís, Ciutadans i Accede-DV, però sense haver-los concretat encara ni full de ruta, ni propostes de millora ni plantejament de futur de la Mancomunitat.

Vicent Muñoz, alcalde de la Font de la Figuera i representant de Compromís afirma que, “les tres línies claus per poder donar suport a la candidatura del PSPV ja són de sobra conegudes, perquè fins i tot al plenari passat es van tornar a repetir”. La definició clara del full de ruta per als anys que queden de legislatura, pensant també en per a què i com volem fer més funcional la Mancomunitat; la modificació dels estatuts, caducats des de fa anys i que fins ara s’ha intentat paralitzar, i la consideració de competències clares dels membres de la Junta de Govern per tal de que la tasca de cadascú siga més funcional, servint millor a la Mancomunitat, i per tant als municipis i així a la ciutadania.

Muñoz lamenta “el retard en la renovació de la presidència que paralitza la institució i que és totalment innecessària, amb la qual cosa, a banda de la sensació de temps perdut, incrementa els problemes de posada en marxa de la nova direcció. Si en un mes i mig encara no s’ha produït la renúncia, quan se sap que ha de deixar la presidència i ja han donat a conèixer qui el succeirà, quan de temps més haurem d’esperar per poder reactivar de veritat la Mancomunitat al servei dels municipis i, per tant, de la ciutadania?”.

Per la seua banda, Antonio Vicent Lluch, alcalde de Llanera de Ranes i representant de Ciudadanos afirma que, “no podem estar pensant que la funció de la Mancomunitat és només la d’organitzar rutes senderistes o turístiques, que també, sinò que caldrà tindre en compte que els pobles tenim problemes urgents per resoldre i necessitem que la Mancomunitat estiga al costat dels pobles, com fan altres institucions com la Diputació, i informant i repartint la feina entre els diferents components de l’equip de govern”.

Finalment, Jose Luís Gijón, alcalde de Cerdà i representant d’Accede-DV afirma que “tenim cert malestar perquè hi ha dinàmiques que no han canviat, tot i que reconeixem la millora de la nova gestió en alguns aspectes, però hem de ser més autoexigents amb els diners de tots.

Els representants de les tres formacions (Compromís, Ciudadanos i Accede-DV) han lamentat la falta de projecte de futur per a la Mancomunitat clar durant estos dos anys, i esperen que la presidenciable detalle el seu projecte per demostrar que vertaderament vol comptar amb el suport de la resta de forces.

Així, reconeixen que les expectatives dipositades en Tortosa són altes, especialment per la “decepció” d’estos anys, i esperen que la proposta del PSPV estiga a l’alçada per tal de poder estudiar-la i debatir-la prèviament al plenari d’investidura, que encara no es té constància de quan es convocarà, tal i com han apuntat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

ocho − dos =