Treballadores i treballadors municipals de Xàtiva participaran en un estudi de salut laboral

Les conclusions de l’estudi sobre el síndrome del burnout s’utilitzaran per a la prevenció de riscos laborals a l’ajuntament

Xàtiva, 11 de juliol de 2023.- La psicòloga Nuria Belloch va a dur a terme un estudi sobre el síndrome de burnout, també anomenat síndrome d’estar cremat pel treball, en el qual participarà el personal de l’Ajuntament de Xàtiva. L’estudi, que es desenvoluparà al llarg de les properes setmanes, ha estat presentat aquest matí als caps dels departaments municipals. Sobre aquest estudi, Nuria Belloch basarà la seua tesi doctoral, que estarà dirigida pel doctor en fisioteràpia i epidemiòleg José Vicente Benavent. A la presentació ha assistit la tinenta d’alcalde Xelo Angulo.

L’estudi s’anomena «Burnout i funcions executives del personal de l’administració pública: influència del burnout en la presa de decisions». Compta amb la col·laboració del Departament de Recursos Humans de l’ajuntament, ja que les conclusions del treball podran ser aplicades en la gestió de la política de prevenció de riscos laborals de la plantilla municipal.

El síndrome de burnout és un dels principals riscos psicosocials que afecta a la salut laboral d’empreses i organitzacions. Es manifesta com a un estat d’esgotament mental, emocional i físic que es presenta com a resultat d’exigències angoixants, estrès crònic o insatisfacció laboral.

No hay comentarios

Dejar respuesta