El «Xacarrac» apropa aquesta setmana a Xàtiva programació al voltant de la música i la dansa d’arrel

Les activitats tindran lloc entre el dimecres 12 i el divendres 14 de juliol, amb tallers, cercaviles i un sarau popular

Xàtiva, 10 de juliol de 2023.- Aquesta setmana tindrà lloc a Xàtiva una programació cultural al voltant de l’Aula Didàctica Salvadora Sancho de Música i Dansa d’Arrel Tradicional, i que compta amb la participació de la Conselleria de Cultura.

El dimecres 12 tindrà lloc al Centre Cultural de Xàtiva (CCX) una jornada al voltant de la música tradicional. S’iniciarà a les 9 hores i a les 9:30 tindrà lloc la ponència marc amb la participació de la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, i amb la intervenció de Pep Gimeno Botifarra i de la professora de música Maribel Crespo (component de Sis veus, Va de dones, Rondalla i Al Tall). A les 10:30 es presentarà l’Aula didàctica Salvadora Sancho i a les 11:30 es presentaran els materials didàctics editats per la Generalitat Valenciana. Per últim, a les 12:15 hores, es presentarà el projecte Flabiol, junt amb els materials didàctics corresponents. En aquesta jornada, a més, tindrà lloc un concert didàctic del grup Tradifusió (20h, Jardí de la Pau).

El dijous 13 de juliol, al CCX, es realitzaran durant el matí tallers didàctics de cant (amb Noelia Llorens Titana), ball (amb Celeste Lafarga), instruments (amb Josemi Sánchez) i de flabiol (amb Josep Pons). Per la vesprada, a les 19.30 hores, es realitzarà una ruta musical per Xàtiva guiada per Pep Gimeno Botifarra, amb inici des de la plaça de la Trinitat i pas per altres punts com ara Sant Francesc, la plaça del Mercat, la plaça de la Seu i el museu de l’Almodí. Per últim, a les 20.30 hores, es realitzarà un cercavila amb fanfàrria italiana, amb inici des del museu de l’Almodí.

L’última jornada serà la del divendres 14 de juliol, amb noves sessions dels tallers didàctics durant el matí, i amb un taller de danses a càrrec de Juan Carlos Aparicio a les 19.30 hores al Jardí de la Pau. En aquest escenari, a més es realitzarà a les 22 hores un sarau popular a càrrec de la rondalla de l’Escola de Danses de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta