Tortosa, Serena i Barberá (CAX) revaliden el subcampionat d’Espanya d’atletisme adaptat

Els tres joves referents del para atletisme xativí van destacar dins l’equip de la Comunitat Valenciana en el campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes disputat a Guadalajara

José Barbera, 09 d’abril de 2024. Els para atletes Judith Tortosa, Martín Serena i Josep Barberá, del Club Atletisme Xàtiva (CAX), es van proclamar el passat cap de setmana subcampions d’Espanya d’atletisme adaptat en el Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes, disputat en les pistes d’Atletisme Fuente de la Niña (Guadalajara), organitzat pel Club Méliz Sport de Guadalajara, la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) i la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (FEDPC).
Els tres joves referents del para-atletisme xativí van tenir un paper destacat dins l’equip de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), sent la referència en les proves de velocitat, ja que la majoria de la resta dels components de l’equip valencià participaven en les proves de llançament de disc, javelina o pes. Judith Tortosa va competir en les distàncies de 100, 200 i 400 metres T72, sent el més destacable la seua marca en els 200 metres: Judith no sols va batre el seu propi record d’Espanya per deixar-lo en 37.95 segons, sinó que amb aquest temps va igualar la millor marca mundial de l’any en esta categoria i distància, recentment aconseguida per la polonesa Magdalena Andruszkiewicz en el meeting de Jesolo (Italia).

Martín Serena (T35) i Josep Barberá (T37) van competir en les proves de 100 i 200 metres de les categories de T35 a T38, les de major xifra de participants en la competició. Serena va ratificar el seu excel·lent estat de forma amb marques de 16,46 i 34,45 respectivament, sent aquest últim cas la seua millor marca personal. Martín superava en pista a nombrosos participants de categories amb menys afecció física i demostrava que la seua progressió contínua ascendent. Per la seua banda, Barberá, tot i els seus 18 anys, es va ratificar com el velocista adaptat valencià més ràpid en aquestes competicions, batint-se en igualtat fins la línia de meta amb corredors amb experiència internacional en els 100 metres (14.89), i finalitzant segon amb molta potència en els 200 (31.59) millorant en més d’un segon la seua marca en l’anterior campionat d’Espanya a Madrid, on la selecció valenciana també va aconseguir la medalla de plata.

Els para atletes del CAX, que venien de competir com a convidats en el Campionat Autonòmic de FEDI-CV en Onil, junt al seu jove company Román Escrivá, tornaven així a contribuir a altre èxit per a l’atletisme adaptat valencià, on els xativins ja són un grup de total referència pel que fa a les proves de velocitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta