La carrera popular d’Aspromivise, més que una carrera, és una ferramenta Educativa

 

Una de les idees que sempre ha tingut present Aspromivise  i que porta com a bandera ha estat l’educació, d’ahi que sempre haja considerat aquesta ferramenta com a pilar fonamental per a crear una societat inclusiva. Educar en diversitat és un dels adjectius que l’associació porta en el seu ADN.

Els centres educatius, bé siga centres de primària, instituts, centres de formació professional, universitats o centres penitenciaris han estat destinacions en les que Aspromivise ha volgut mostrat la seua cara més docent. “Som conscients que la societat jutja i qüestiona a qui no estiga dins de la “norma” establerta, però nosaltres com a entitat tenim un repte per davant en el que el compromís, la voluntat i l’actitud són la base per poder portar a terme allò que ens proposem. No tan sols és el nostre punt de partida sinó també la nostra millor ferramenta per poder-ho aconseguir. Mostrar aquesta idea a alumnes que estan creixent és invertir en el futur de la societat” comentava Marta Córdoba, monitora d’esports d’Aspromvise. 

Fa setze anys que Xàtiva dóna visibilitat a persones extraordinàries tal i com expressàvem l’any passat en la banda sonora de la carrera.  Aspromivise des de la primera edició de la carrera sempre ha vinculat la comunitat educativa a aquest esdeveniment esportiu mitjançant una educació vivencial en la que el valor de la diversitat pren protagonisme. “La diversitat és el que la nostra societat siga més forta i rica. Amb l’esport com a ferramenta, la carrera com a excusa i amb la predisposició d’ensenyar, però també d’aprendre, la carrera es converteix en una assignatura de valors que de segur continua donant contingut per a posteriors intervencions en l’aula. Eixa idea d’inclusió que es transforma en un instrument d’educació en valors i que fa que les persones siguen més ètiques, solidàries, justes i responsables és el que ha marcat la idea de totes i cadascuna de les intervencions d’Aspromivise” . 

Baix la responsabilitat de crear un ambient educatiu per als més menuts i menudes es presenta aquesta setzena edició de la carrera. Tal i com deia la periodista esportiva Sandra Córdoba, “que important és saber que ja som moltes les persones que veiem l’esport inclusiu com l’espill cap a una societat més justa”. La carrera popular reunirà a la pràctica totalitat de col·legis de Xàtiva i comarca, però també d’altres indrets de la geografia valenciana, ja que Borriana, La Vall d’Uixó, Vila-real, La Vila Joiosa… estaran present amb els seus centres educatius.

Moltes vegades no som conscients de la magnitud d’experiències que generem. Hem creat un espai diferent, divers on l’educació vivencial pren un protagonisme important que no es queda als propis carrers per on transcorre la carrera, sinó que després transcendeix a l’aula, i és ahí on reialment reafirmem eixa societat del futur més justa i inclusiva. Hem de mostrar a través de l’educació que la diferència ens enriqueix.

La carrera ja va agafant color i inèrcia. Queden pocs dies per a que els carrers de Xàtiva s’ompliguen de missatges positius i sobretot de persones extraordinàries que volen fer de Xàtiva una ciutat més inclusiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta