Torna a Xàtiva el Corral de Comèdies d’Almagro

Dimecres, dijous i divendres, al voltant de 1.500 alumnes de primària i secundària de diversos centres escolars de Xàtiva i municipis propers podran conèixer els secrets de les obres del segle d’or com a classe magistral de literatura. Aquest any es posaran en escena ‘Comedias Breves’ y ‘Entre bobos anda el juego’ de Francisco de Rojas Zorrilla.

En total 4 funcions que arrancaran demà dimecres a les 9.30 hores, amb ‘Comedias Breves’ on estudiants a partir de 8 anys podran gaudir de curiosos entremesos i peces curtes del teatre del Segle d’Or de Lope de Rueda o Quiñones de Benavente i d’una forma divertida i còmica conèixer els usos i costums de la societat del segle XVI.

La segona jornada serà el dijous i es tornarà a repetir la funció a les 9.30 hores incloent ‘Entre bobos anda el juego’ de Francisco de Rojas Zorrilla a les 12.00 hores per als estudiants de cursos superiors, 4 de l’ESO i Batxillerat. Finalment, el divendres a les 12.00 hores es tornarà a representar ‘Entre bobos anda el juego’.

Totes les funcions per a estudiants que representarà la Companyia Teatre Corral d’Almagro, es componen d’una xerrada inicial sobre els Corrals de Comèdies i el teatre al Segle d’Or, la funció triada i un posterior col·loqui entre estudiants, professors i actors on poder posar en comú dubtes, opinions i interpretacions del vist durant la funció.

La companyia usarà com a escenografia en el Gran Teatre de Xàtiva una rèplica de l’escenari del Corral de Comèdies d’Almagro per tal de fer d’aquestes jornades una veritable escenificació de com era el teatre durant el Segle d’Or.

D’altra banda, el dijous es realitzarà una funció de “Entre bobos anda el juego” per a tots els públics. D’aquesta forma la companyia vol fer arribar a tots els sectors de la població aquest gran clàssic de les lletres espanyoles. La funció serà a les 20:30 hores en el Gran Teatre de Xàtiva. Les entrades poden comprar-se en taquilla una hora abans de la funció i anticipadament en instanticket.

No hay comentarios

Dejar respuesta