S’estableixen les bases per a la construcció del Centre de Dia la Font amb la finalitat d’evitar la despoblació

La vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, representants de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’alcalde de la localitat de La Font de la Figuera, Vicent Munyoz, han mantingut una reunió de treball amb el propòsit d’establir les bases per a l’execució del projecte per a la construcció d’un Centre de Dia per a persones majors, dotat amb 40 places. Unes actuacions per a les quals la Diputació de València aportarà una dotació pressupostària de 1.322.856 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019.

Amigó ha destacat «el treball incansable i infatigable realitzat per part dels municipis d’interior», el qual «fa possible que les seues demandes per cobrir tots els serveis siguen una realitat», ha apuntat la vicepresidenta. «Volem que els nostres veïns es queden a viure als seus municipis i, per això, des de la Diputació volem atendre les seues necessitats perquè siga possible».

Així mateix, Amigó ha considerat la materialització d’aquest projecte com a “modèlic” pel que respecta “a la col·laboració insterinstitucional”.

En concret, el Centre de Dia s’allotjarà en un terreny de 1.013 metres quadrats de titularitat municipal, situat en un dels carrers més plans de la Font de la Figuera. A més, junt a aquest primer terreny el consistori disposa d’un segon solar de 900 metres quadrats que s’habilitarà com a jardí, el que permetrà gaudir d’un important paisatge natural.

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Munyoz, ha assegurat que fer realitat aquest projecte «constitueix una alegria enorme per al municipi i per la comarca de la Costera en el seu conjunt». Així mateix, Munyoz ha incidit en que des de les entitats locals «no ens podem permetre que la gent més major se’n vaja a viure a altres llocs perquè tenen una mancança de serveis socials». Més encara en el cas de localitats com la Font de la Figuera, «que constitueix un territori de frontera, el que ens obliga a atendre els serveis socials».

No hay comentarios

Dejar respuesta