Torna la Ruta Sana i el programa de rehabilitació cardíaca a Xàtiva

El proper 2 d’octubre també es reprendrà la Ruta Sana de Xàtiva, amb eixida des de l’Estació de Renfe

El proper dilluns 20 de setembre s’iniciarà una nova temporada de classes presencials destinades a persones que sofreixen alguna patologia cardíaca, organitzades per l’Ajuntament de Xàtiva amb la col·laboració de l’Institut Valencià Pro-Cor (Insvacor).

Les activitats tindran lloc al Poliesportiu Les Pereres, els dimarts i dijous a partir de les 9 del matí, i suposen el desenvolupament d’exercicis controlats per un fisioterapeuta especialitzat en afeccions cardíaques.

A principis d’any l’Ajuntament va prolongar el conveni signat amb Insvacor en febrer de 2020 per al desenvolupament del programa comunitari de rehabilitació cardíaca, però fins ara les classes no havien pogut realitzar-se de forma presencial a causa de la pandèmia tot i que es va realitzar un constant contacte telefònic amb les persones usuàries per part dels fisioterapeutes encarregats.

«Com ve sent habitual, aquest programa està cofinançat per l’Ajuntament de Xàtiva per als veïns i veïnes de la nostra ciutat, que tindran una subvenció del 50%» ha recordat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent. En aquest cas, els xativins i xativines tan sols hauran d’abonar una quota de 15 euros per participar d’aquest programa.

Les persones que pateixen problemes cardíacs i encara no formen part d’aquest programa poden sumar-se a la iniciativa posant-se en contacte amb el departament de Sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva.

Torna també la Ruta Sana

Altra tornada esperada serà la de la Ruta Sana de Xàtiva, que es reprendrà a partir del proper 2 d’octubre i fins el 21 de desembre, mitjançant un monitor.

Les rutes tindran lloc els dimarts, dimecres, dijous i dissabtes, amb eixides a les 16 hores entre setmana i a les 10 del matí el dissabte.

L’eixida de la primera de les rutes, prevista per al dissabte 2 d’octubre, tindrà lloc des de l’Estació de Renfe. Per a realitzar les inscripcions es pot contactar a través del telèfon 638 293 777 o del correu 517.tatyana@gmail.com.

No hay comentarios

Dejar respuesta