Torna el torneig de Tennis Orysol Xàtiva després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia

La XLII edició compta amb 64 participants a la fase prèvia i 32 a la fase final, amb el francés Alexis Gautier (493 ATP) com a cap de sèrie

L’Ajuntament de Xàtiva ha acollit aquest divendres la presentació del XLII Torneig de Tennis Orysol, emmarcat en les celebracions esportives de la Fira d’Agost, i que ha comptat amb la presència del regidor d’Esports Pedro Aldavero, del president del Club de Camp Bixquert Gonzalo Navarro, del Director Tècnic del torneig Joaquín Revert i del gerent de l’empresa patrocinadora Koryo car Pablo Estrela entre d’altres.

La cita, que torna després d’haver-se interromput en 2020 a causa de la pandèmia, s’iniciarà demà dissabte 31 de juliol i es prolongarà fins el proper 8 d’agost, amb un total de 15.000 dòlars en premis.

El torneig començarà amb la celebració d’una fase prèvia classificatòria amb un quadre de 64 jugadors que consta de 51 jugadors amb millor rànquing, 3 places ocupades per bye i 8 places d’invitats adjudicades majoritàriament a tennistes valencians que comencen a fer les seues aparicions al món professional. D’aquesta fase es classificaran 8 jugadors per a la fase final, que estarà composta per un total de 32 jugadors: 20 inscrits amb millor rànquing, 4 invitacions per a joves amb projecció i les 8 places de la fase prèvia. A més a més, també es disputarà una modalitat de dobles amb un quadre conformat per un total de 16 parelles.

«Després d’un any de pausa obligada, afortunadament reprenem un torneig històric per a la nostra ciutat, pel qual han passat molts esportistes que han arribat posteriorment a l’elit del tenis» ha explicat el regidor d’Esports Pedro Aldavero, qui ha afegit que «el club de camp Bixquert ha fet un gran esforç en un any molt complicat per la pandèmia».

Per la seua part, el director tècnic del torneig Joaquín Revert ha manifestat que «la preparació ha sigut dificultosa degut als protocols a seguir per la pandèmia, però finalment hem pogut portar endavant aquest torneig en que comptem amb un bon grapat de joves promeses del tennis». El cap de sèrie serà el francés Alexis Gautier, qui ocupa el lloc 493 al rànquing ATP, mentre que hi ha altres jugadors entre els llocs 500 i 600 de la classificació tenística mundial. Entre les diferents nacionalitats dels participants a la fase final es troben argentins, italians, anglesos, un japonés i un rus, a més dels espanyols.

«Amb aquest torneig, des del club es busca ampliar les possibilitats de que els joves tenistes valencians tinguen un punt de partida cap a la seua projecció internacional en aquest esport, podent disputar un torneig puntuable per al rànquing mundial i demostrant el seu bon nivell», ha expressat el president del Club de Camp Bixquert Gonzalo Navarro, qui ha afegit que «l’Orysol és un pilar a aquest circuit, junt amb Gandia i Dénia, i esperem poder seguir realitzant-lo durant molts anys».

La normativa serà l’establerta per la Real Federació Espanyola de Tennis per a aquest tipus d’esdeveniments esportius, ajustat a l’ITF (Associació de Tennis Professional).

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve + 7 =