Taula redona al museu de Belles Arts de Xàtiva per parlar de les dones artistes

Les autores La Rulla i Ramona Rodríguez, participants a la mostra, contaran la seua experiència aquest dimecres 10 de juliol a les 19h

Xàtiva, 8 de juliol de 2024.- El Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança acollirà este dimecres (19h) una taula redona sobre dones artistes, amb conferències en les quals es parlarà sobre temàtiques vinculades a l’art, la diversitat sexual i les tecnologies digitals, així com també del fet de ser dona i artista.

Les ponents seran les artistes. La Rulla i Ramona Rodríguez, participants en la mostra, les quals explicaran les seues experiències i també la seua motivació a l’hora de fer art. «La intimitat és un concepte abstracte que ens permet donar valor a tot allò que forma part del món de la privacitat i del que és propi de cada individu. Si elevem esta intimitat a l’àmbit públic, la privacitat desapareix i el que queda és la vulnerabilitat del que cadascú ha exposat», avança La Rulla; mentre que també intervindrà Ramona Rodríguez que és una artista que elabora el seu discurs a partir de l’art sonor. La peça d’esta artista exposada a la mostra que es pot visitar al museu de Belles Arts recopila el soroll de sis ciutats, entre les quals es troba Xàtiva.

Esta activitat, organitzada per a la programació de l’Orgull LGTBIQ+ a Xàtiva 2024, està emmarcada en els actes al voltant del Museari Queer Art 7, la mostra en defensa dels drets humans i la diversitat sexual que es pot visitar al fins al proper mes de setembre al museu de Belles Arts. Esta exposició recull obres d’artistes de set països diferents, els quals aborden diferents dimensions com ara l’artística, la inclusiva i la tecnològica.

Entre els autors i autores es troben Agustín Miguez, Alejandro Mañas García, Alina González, Carmelo Gabaldón, Dani Torrent, Diego Marchante, Eloi Biosca, Herbert Rodríguez, Jesús Torío, Joaquín Artime, la Rulla, Leho de Sosa Manu Ramírez, Marta Pujades, Miquel Mollà, Núria López Torres, Núria Martínez Seguer, Ramona Rodríguez, Renaud de Putter, Ricard Balanzà, Robson Xavier, Sergi Llàcer, Toni Grau, Xelo Serrano i Xosé Manuel Buxán. A banda d’Espanya, alguns d’estos autors i autores procedixen de països com ara Argentina, Perú, Uruguai, Costa Rica, Bèlgica o Brasil.

Les activitats al voltant de l’Orgull LGTBIQ+ a Xàtiva finalitzaran el proper dimecres 17 de juliol amb l’entrega dels premis Museari Queer 2024 i la conferència de Ricard Huerta «Museari Educa».

No hay comentarios

Dejar respuesta