Tanxugueiras, Celtas Cortos, Pedro Guerra, Conchita i Luz Casal entre els artistes de «Nits al Castell» 2023

La XXIV edició del Festival de Xàtiva comptarà també amb la presència de la líder del grup valencià «El Diluvi», Flora Sempere, i de Judit Neddermann

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprofitat l’aparador de FITUR per tal de presentar la XXIV edició del Festival Internacional de Música «Nits al Castell», que tindrà lloc a la fortalesa durant els dissabtes del mes de juliol de 2023.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Turisme Raquel Caballero han presentat aquest dimecres un cartell que comptarà amb artistes de gran recorregut com ara Celtas Cortos, Luz Casal, Pedro Guerra o Conchita, junt amb veus que s’han obert pas en els darrers anys com és el cas de Tanxungueiras, Flora (El Diluvi) o Judit Neddermann.

El Festival s’iniciarà el 8 de juliol amb l’actuació del grup gallec «Tanxungueiras», conformat per Sabela Maneiro, Aida Tarrío i Olaia Maneuro, tres «cantareiras» que reinterpreten els sons d’una tradició mil·lenària com la música celta, fusionant-la amb ritmes urbans més propers al trap o a l’electrònica. El trio recull el legat de les «pandeireteiras», les dones que van treballar per mantindre viva la música tradicional gallega. Malgrat que porten alguns anys en la música, el seu reconeixement a nivell nacional va aplegar el passat any, amb el Festival «Benidorm Fest» per triar la cançó representant d’Espanya a Eurovisió, i on van causar furor amb el tema «Terra» convertint-se en les favorites del públic. En 2022 van llançar el seu disc «Diluvio». Però les galegues no estaran soles a l’escenari, ja que les acompanyarà Flora Sempere, la líder del grup valencià «El Diluvi», el qual també aposta per la identitat pròpia amb cançons reivindicatives en valencià i que va estar present al cartell de la Fira d’Agost 2022.

El segon concert del festival, que tindrà lloc el dissabte 15 de juliol, estarà protagonitzat pel mític grup Celtas Cortos, vigent al panorama musical des de la dècada dels 80. La banda va gravar el seu primer disc en 1989 i des d’aleshores es van anar forjant un nom amb èxits com ara «20 de abril» o «Cuéntame un cuento». El grup va celebrar fa poc el seu 30 aniversari i el passat any 2022 van realitzar una gira amb més de 50 dates.

Per al 22 de juliol hi haurà triple concert a «Nits al Castell», ja que coincidiran a l’escenari de la fortalesa Pedro Guerra, Conchita i Judit Neddermann. L’artista canari Pedro Guerra, en actiu des de 1985, visitarà Xàtiva per presentar el seu darrer treball, «El viaje de vuelta», on es pot trobar l’essència de les seues cançons amb la diversitat rítmica sonora, el fluir constant entre Amèrica, Àfrica i Europa, i les Illes Canàries coma teló de fons. A Pedro l’acompanyarà Conchita, una de les veus més reconeixibles de la música espanyola, qui va gravar les seues primeres maquetes principis de segle i ha sigut autora de temes tan escoltats com «Las ocho y diez», «Lo hicimos», o «El viaje». La tercera protagonista de la vetllada serà la catalana Judit Neddermann, cantant i compositora amb quatre discs publicats en solitari i un disc conjunt amb la seua germana. Ha col·laborat amb artistes com Joan Manuel Serrat, Alejandro Sanz, Andrés Suárez, Rozalén, i també amb Pedro Guerra amb qui tornarà a compartir escenari.

El Festival el clourà una de les artistes més reconegudes del panorama nacional, Luz Casal, qui ja va brillar en aquest mateix escenari en 2014. Nou anys després torna per presentar nova gira i nou àlbum, un disc molt esperat on mescla cançons noves amb grans èxits de la seua carrera, però totes elles amb la seua personalitat i la seua veu inconfusible.

Les entrades per al Festival «Nits al Castell» 2023 es posaran a la venda a partir del dia 1 de maig a través de la pàgina web de Xàtiva Turisme.

No hay comentarios

Dejar respuesta