Tancament perimetral de Xàtiva a partir del 7 de gener durant almenys catorze dies

Aquesta mesura suposa el tancament de parcs i jardins, bars i restaurants, gimnasos i centres esportius i socials

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa junt a la Consellera de Sanitat Ana Barceló per tal d’anunciar les noves mesures com a conseqüència de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, entre les quals es troba el confinament de 26 poblacions amb una «incidència crítica», sent Xàtiva una d’elles.

Aquest confinament de la ciutat es farà efectiu a partir del proper dijous 7 de gener, i romandrà almenys durant els següents 14 dies, moment en que s’avaluarà la situació epidemiològica del municipi per tal de veure si s’alça o es manté aquesta mesura.

Les restriccions suposaran el tancament dels centres socials i clubs, gimnasos i centres esportius; bars, restaurants i altres establiments d’oci (excepte els que presten servei de menjar per a emportar) i de parcs i jardins. A més a més es limiten els aforament en bodes, vetlatoris, soterraments i cerimònies fúnebres fins a les 15 persones en espais a l’aire lliure i 10 en espais tancats.

Es tracta d’un confinament perimetral, no domiciliari, pel que els desplaçaments dins del terme municipal de Xàtiva (el que inclou les pedanies, Bixquert o el Carraixet) estan permeses, tot i que es demana que s’eviten en la mesura del possible. Tan sols es podrà eixir del municipi per causes justificades (motius mèdics, laborals, cura de persones dependents, etc).

A més a més, altres mesures a nivell autonòmic que afecten a la ciutat són l’avanç de la restricció de mobilitat (toc de queda) a les 22 hores i la reducció dels aforaments als comerços al 30%, mesures en vigor almenys fins el 31 de gener.

«Malauradament sabíem que aquest moment podia arribar i hem fet tot el que estava a la nostra mà per evitar-ho, però no ha sigut suficient. Per això vull reiterar la necessitat de que tots els xativins i les xativines seguisquen al peu de la lletra les mesures decretades i eviten qualsevol comportament que pose en risc la seua pròpia salut però també la de la resta de la població» ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «aquest tancament és una oportunitat per salvar vides i evitar que les xifres de contagis i morts seguisquen augmentant, i per evitar el col·lapse del nostre hospital. Cal que ens ho agafem molt seriosament, perquè sols si ens conscienciem de veritat podrem superar aquesta pandèmia».

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha indicat que la intenció amb aquestes noves mesures és «revertir aquesta tendència ja que la transmissió està creixent de manera exponencial i es necessita una resposta contundent i ponderada per part del govern valencià». Puig ha explicat que en les dues últimes setmanes la incidència ha crescut un 16% a la Comunitat Valenciana i les hospitalitzacions han augmentat un 52%, malgrat que la situació als hospitals «no és de saturació».

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × tres =