Som Valencians demana que no es tanque la plaça del Mercat

Som Valencians demana que no es tanque la plaça del Mercat i que es potencia el comerç local

Comunicat de la formació política Som Valencians de Xàtiva:

La formacio politica de SOM VALENCIANS de XÀTIVA ha rebut numeroses queixes dels comerciants i veïns de la plaça del mercat, segons explica Emilio M. Bonet, coordinador de Som Valencians en Xàtiva i membre de l’eixecutiva nacional de Som Valencians: «No fa molt l’ajuntament de XÀTIVA intentà tancar la plaça i la concejalía de Miquel Llorente presentà i proyectà un pla de reordenacio del trafic del casc historic de XÀTIVA. Per a aixo l’ajuntament de XÀTIVA destinà una partida presupostaria de 30.000€ en un proyecte per a peatonalissar la plaça del mercat i adjacents»

plaza-mercat-5-diaridigitalesEscomençaren les obres que consistien en realisar uns volcans d’arena de 50 CM d’alt per 1,5M de diàmetro en el mateix empedrat del sol per a poder instalar alli uns arbres de grans dimensions dins d’unes macetes i aixina impedir la circulacio del trafic de vehiculs, comercials i veïns.

«La mida presentà moltes queixes veïnals i dels propis comerciants del mercat ambulant puix l’ocupacio d’eixe terreny elevat dificultava l’instalacio del mercat dels dimarts i divendres» denuncia Gregorio Navarro de Som Valencians Xativa.

L’ajuntament de XÀTIVA vista la pressio que s’eixerci, publicà una nota de prensa a on dia que l’empresa adjudicataria de les obres no realisà lo que en un primer moment s’havia proyectat, per lo que decidi tornar a deixar la plaça del mercat com estava, atribuint un sobrecost per a retirar els volcans de uns 5.000€ que pagarém els contribuents.

plaza-mercat-4-diaridigitalesEl passat dimarts 27 l’adjudicataria de les obres han tornat a la plaça a realisar el tancament de la mateixa, esta volta en maquinaria de fresadores per a realisar els forats per a la posterior instalacio d’un monto de bolardos de metal que impedixen l’acces a tots els vehiculs que vullguen comprar en els establiments i tambe la prohibicio de la circulacio lliure dels veïns del casc historic de la ciutat.

En tan nomes 3 dies han conseguit tancar la plaça pero ademes han instalat bolardos fixos i en els creuaments de carrer PI en MONCADA pilons elevables que son manuals i en clau i el creuament de carrers Mossen urios én el carrer Noguera que es l’entrada al mercat a on esta la Botiga Central en pilons elevables manuals.

mercado-04-diaridigital-esEl Divendres 30 de Decembre havia mercat ambulant, i el tancament de la plaça ha portat que els comerciants tinguen que desplaçar-se a la ya maltractada Arbereda instalant les seues parades davant dels negocis, restaurants, cafeteries i bancs causant molesties a tots els establiments de l’Alameda que no han pogut ni montar les seues terraces i dificultant el pas de clients als comerços.

Per eixe motiu SOM VALECIANS de XÀTIVA exigix una reunio lo mes abans posible en els comerciants i veïns perque a ells no se’ls ha preguntat, ni se’ls ha demanat l’opinio i esta mesura de tancar tot el centre de XÀTIVA va a carrejar conseqüencies molt roïns, com el tancament de comerços i l’abando d’immobles de veïns que viuen en la zona.

mercado-02-diaridigital-esEstes mesures que provenen mes be d’un govern dictatorial i no progressiste han fet que els propis comerciants i veïns posen en els seus comerços i vivendes el cartell de: «SE VEN RAO L’AJUNTAMENT», com queixa per a que s’entere tota la ciutadania de XÀTIVA perque en ningun cas han consultat als que els afecta directament lo que este ajuntament realisa. I per que no dir del tancament de l’Arbereda ara, per que està instalat el Belem, pero tots els fi de semana causa que les vies principals de XÀTIVA carrer Reina, plaça de la Bassa, Republica Argentina o Vicent Boix registren un alt trafic ya que l’ajuntament en el seu pla de SOCARRATS el carrer es peatonal per a vosatros, la policia local ya no sap com gestionar-ho al tindre tants carrers tallats al trafic.

SOM VALENCIANS de XÀTIVA

No hay comentarios

Dejar respuesta