S’incorporen les 7 primeres treballadores del Programa «Reactivem Xàtiva»

Amb aquest Pla es formalitzarà la contractació de 60 persones de forma directa durant un any, amb una inversió total de 500.000 euros

Aquest dimarts ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Xàtiva la recepció de les set primeres treballadores vinculades al Programa d’Integració emmarcat en el Pla Reactivem Xàtiva, i coordinat des de l’àrea de Benestar Social.

El cens de les persones escollides ha estat elaborat per la coordinació del Programa, una vegada estudiada la situació individualitzada de cadascuna de les usuàries, atenint-se al perfil de dones en grups d’edat de taxes baixes d’ocupació. Les beneficiàries tindran un horari laboral de 25 hores setmanals, durant 12 mesos, i aquesta primera incorporació suposa una inversió de 50.000 euros. Cal recordar que el Programa preveu, al llarg dels propers mesos, la contractació de forma directa d’un total de 60 persones, amb una inversió total de 500.000 euros.

Les treballadores s’incorporen com a ordenances a diferents instal·lacions municipals com ara Casa de Cultura, Biblioteca, Conservatori, Sant Domènec i Espai Borja -a més de col·laborar també amb l’Escola d’Estiu Municipal- millorant d’aquesta manera els serveis municipals i ampliant els horaris d’obertura i d’atenció en els mateixos.

«Com a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica que estem patint, es fa més necessari que mai continuar amb aquest programa. És una oportunitat que vull que aprofiteu, perquè passeu a ser treballadores municipals i estic segur de que donareu el millor de vosaltres», ha manifestat en la recepció l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha animat a les noves incorporacions «a treballar a gust i a donar el millor, tenint clar que estem per a ajudar i tractar de que es reactive la ciutat, tant a nivell econòmic com social».

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha incidit per la seua part en que «aquest programa es va crear en la legislatura passada per a atendre situacions complicades i és una aposta important del govern de la ciutat, més encara en aquesta situació complexa que ha desestabilitzat molt més la situació de moltes famílies». Angulo ha demanat «responsabilitat en la tasca, perquè aneu a estar cara al públic, atenent a col·lectius de tots els tipus i amb diferents sensibilitat».

Aquest programa d’ocupació que ha rebut hui a les primeres treballadores va dirigit a col·lectius específics amb necessitats especials, com ara dones en grups d’edat amb baixes taxes d’ocupabilitat, usuaris habituals de serveis socials i persones vulnerables econòmicament i socialment, com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × cinco =