S’inaugura al Gran Teatre de Xàtiva l’exposició ‘No tindreu pau després de la guerra’

Hui dimecres, a les 19:30, s’inaugurarà al Gran Teatre de Xàtiva l’exposició ‘No tindreu pau després de la guerra’ realitzada per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València i finançada per l’àrea de Memòria de la Diputació de València.

Aquesta exposició, oberta fins el dia 28, tracta sobre la repressió franquista i mostra amb dotze panells la violència patida després de la Guerra Civil, amb la detenció, reclusió i assassinat de milers de persones que havien defensat la democràcia.

A través d’expedients judicials, diaris, fotografies i testimonis directes de les víctimes, el públic serà capaç de rememorar a les persones que van viure en la província de València durant la dictadura.

Aquesta exposició té un enfocament social i de gènere. A més dels mecanismes de repressió i control social practicats durant la postguerra, el projecte expositiu tracta de forma transversal la repressió contra les dones, així com la memòria “i desmemòria” d’aquest període en l’actualitat. D’altra banda, en el seu desenvolupament s’ha parat atenció a l’ús d’un llenguatge inclusiu i a la representació de les diferents comarques i poblacions valencianes.

Per a Alfred Boluda, regidor de Memòria de Xàtiva, la mostra “pretén donar a conèixer a la població un dels períodes més tràgics de l’època contemporània i, a tal fi, s’ha facilitat la visita en horari escolar de l’alumnat de secundària i batxillerat”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × 4 =