Satisfacció del CAX Orientació en el seu debut en la Lliga Espanyola d’Orientació (LEO)

Aquest cap de semana ha arrancat la temporada d’orientació en la lliga espanyola (LEO) amb el IX Premi de la Comunitat Valenciana d’Orientació, Premi Vila del Pinós, la primera de les proves de la LEO, en la qual ha participat el CAX Orientació. La població alacantina del Pinós acollia més de 1.000 orientadors en les dues proves (Llarga i Mitja distància) que se van celebrar l’1 i 2 de febrer de 2020.

La primera prova de la LEO va transcórrer per la muntanya del Cabeço de la Sal, en uns terrenys que es trobaven entre els 650 i 890 m sobre el nivell de la mar. El mapa presentava dues zones diferenciades, en la part central estava l’altiplà, que comptava amb una àmplia xarxa de camins i altres elements lineals; en l’est i oest, teniem els majors desnivells i profunds tàlvegs, multitud de barrancs que es podien salvar, no sense dificultats, per sendes que els creuaven. Una altra de les dificultats que es trobaren els orientadors va ser un terreny on el sòl era d’algeps, molt bla i que s’afonava més de l’habitual. La vegetació baixa era de romer i espart amb la qual es feia lent transitar, però no desagradable, amb un bosc de pi mediterrani, de bona penetrabilitat, però amb l’inconvenient que tenien moltes bosses de processionària.

En aquest debut de l’equip xativí en la Lliga Espanyola d’Orientació cal destacar la participació de Paco Benito que ha finalitzat les dues proves (Llarga i Mitja distància) en 32ª posició en la categoria M-21B amb un total de 80.91 punts. En la prova de Llarga distància celebrada l’1 de febrer, Carles Sánchez aconseguia la 29ª posició en la M-40. Per altra banda, el 2 de febrer, en la modalitat de Mitja distància, Neus Carboneras arribava en la 21ª posició en la F-40, Pepe Prats en la 24ª i Edu Sanchis en la 34ª posició en la M-35B, i Vicent Vercher en la 34ª posició en la M-40. Per altra banda, Irene Sanchis i Sofia Sanchis participaren en el Correlin, que es disputava pels voltants del Centre de Competició.

Després de la 1ª prova de la Lliga Estatal d’Orientació, el CAX Orientació, que milita en la 3ª Divisió, ha aconseguit un total de 219.21 punts, cosa que li permet assolir la 9ª posició.
El CAX Orientació ha finalitzat la 1ª prova de la LEO satisfet per la seua participació i pels resultats aconseguits. Ara el club està preparant la seua segona assistència a una prova LEO, la que es disputarà a Iecla (Múrcia) els pròxims 29 de febrer i 1 de març. Per tal de preparar-la, el CAX Orientació s’entrenarà amb el club SD Correcaminos pel paratge del Castell i de la Solana de Xàtiva el proper diumenge 16 de febrer.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos − 1 =