Sanitat finalitzarà la vacunació a persones majors de 60 anys abans de final d’any

– Seran citats a través de SMS o trucada telefònica per a ser vacunats en un punt de vacunació estable o en el seu centre de salut

– En els 47 punts estables de vacunació s’immunitzarà amb cita programada als grups establits en l’estratègia de vacunació

– En els punts mòbils de vacunació sense cita es vacunarà únicament a la població pendent d’una primera o segona dosi de la vacuna

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha establit una nova estratègia de vacunació enfront del coronavirus per a accelerar el ritme d’immunització de la població pendent de rebre la dosi de record o que encara no compte amb la pauta completa.

D’una banda, un objectiu prioritari és oferir la vacunació amb les dosis de record a la població major de 60 anys o vacunats amb Janssen que encara no l’hagen rebuda abans que finalitze l’any.

D’altra banda, les persones vacunades en el seu moment amb la pauta exclusiva de AstraZeneca (doble dosi o simple, en el cas d’haver passat la malaltia), seran citades per a rebre la dosi de record abans que finalitzen les festes nadalenques, incloent al personal docent i a la resta de personal essencial. En total són 277.581 persones les que han sigut inoculades amb la vacuna de AstraZeneca. L’objectiu és que els docents puguen tornar al col·legi amb la dosi de record.

No obstant això, el ritme de citació dependrà de les particularitats de cada departament (perfil poblacional, de vacunació, dispersió geogràfica). En tot cas, el criteri d’immunització serà el que s’ha aplicat sempre en la Comunitat Valenciana, és a dir, la priorització de grups acordada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que correspon atendre primer la població amb més risc.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, «el nostre objectiu és accelerar al màxim la vacunació en la Comunitat Valenciana. Per això, hem instal·lat 47 punts de vacunació estables distribuïts per tota la Comunitat Valenciana i 149 equips de vacunació, formats per professionals sanitaris, es faran càrrec d’immunitzar a la població».

Per a dur a terme aquest procés de vacunació, la Conselleria de Sanitat citarà per SMS o trucada telefònica a totes les persones que formen part de qualsevol d’aquests grups de població (majors de 60 anys, si ha rebut només la dosi de Janssen o pauta completa amb AstraZeneca).

Per tant, l’usuari de qualsevol d’aquests grups rebrà una cita programada i haurà d’acudir al lloc que se li indique. En aquest cas, se’l citarà en un dels 47 punts de vacunació permanent o en un centre sanitari, depenent del departament de salut.

Una vegada s’hagen vacunat aquests grups, Sanitat començarà a citar a les persones majors de 50 anys, i posteriorment, a les persones majors de 40 anys (a mesura que es complisca l’interval mínim per a la dosi de record) per a administrar a aquesta població la dosi de record.

Punts mòbils de vacunació sense cita

D’altra banda, a més de l’estratègia de vacunació amb cita programada, la Conselleria de Sanitat continua facilitant la possibilitat de vacunació sense cita prèvia, però únicament a les persones pendents d’una primera dosi o una segona dosi de la vacuna.

En aquest cas, qualsevol persona que es trobe en aquesta situació pot acudir a qualsevol dels punts mòbils de vacunació que se situen en llocs estratègics d’afluència de població, i que s’han instal·lat per a acostar la vacuna a aquells ciutadans o ciutadanes que per qualsevol motiu no hagen pogut immunitzar-se enfront de la COVID-19.

Aquests punts mòbils es poden consultar en les xarxes socials de la Conselleria de Sanitat, Twitter, Instagram o Facebook.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × dos =