Els hospitals valencians ofereixen menús especials durant les festes nadalenques

Se serviran menús basats en plats típics de les festes nadalenques amb l’objectiu de fer l’estada hospitalària més agradable

– Els menús estan adaptats a les necessitats nutricionals i metgesses de cada pacient mantenint la dieta adequada per a la seua recuperació

Els hospitals públics de la Comunitat Valenciana serviran menús especials als pacients ingressats durant el període de les festes nadalenques. L’objectiu és fer l’estada hospitalària més agradable.

Per a això, cada hospital ha preparat un menú especial, basat en plats típics de Nadal, que se serviran els dies més significatius, com a Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any, Any Nou i el dia de Reis.

A més, els menús han sigut elaborats seguint les recomanacions nutricionistes i tenint en compte les necessitats mèdiques dels pacients, mantenint la dieta adequada per a la seua correcta recuperació. Es tracta d’una mesura més dins del Pla d’Humanització que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb la finalitat de facilitar l’estada dels pacients als hospitals durant aquests dies.

Menús especials als hospitals valencians

A l’hospital General de València, se servirà en Nit de Nadal un menú basat en llagostins cuits sobre base d’escarola i crema de carabassa rostida amb oli de canyella i clau, galtes estofades amb creïlla fornera, i per a postres, poma glasé amb nata i assortiment nadalenc.

El dia de Nadal el menú consistirà en Ensalada variada amb fruita seca i rulo de cabra i sopa de Nadal amb ou, cuit amb polit i pilota, pinya natural, assortiment nadalenc.

Així mateix, els pacients degustaran en Nit de cap d’any un menú que consisteix en cabdells d’encisam amb pernil serrà i ensalada russa de llagostins amb renyes, terrina de bacallà amb goles i salsa marinera, pinya natural i assortiment nadalenc i raïm de la sort. El dia d’Any Nou el menú consisteix en pa de payés amb escalivada de verdures macerades i filet de verat i Wellington d’espinacs amb panses i rulo de cabra, rellom de porc amb mousse de piquillos i parmentier. Per a postres, se servirà peres al vi i assortiment nadalenc.

Parell el dia de Reis està previst un menú de hummus de cigrons amb nachos i pebre roig, arròs cremós amb fongs, bladers i carabassa, de segon plat pit de titot amb salsa de taronja, i per a postres, pastís de tiramisú i tortell de Reis

A l’hospital Universitari Doctor Peset, els pacients degustaran la nit de Nit de Nadal un menú que consistirà en ensalada quatre estacions, suquet de peix, pastís tiramisú i assortiment de dolços nadalencs

Per al dia de Nadal el menú és d’ensalada nadalenca, sopa de Nadal amb pilota, braó de porc a la Bordalesa i copa de xocolate i nata.

A més, en Nit de cap d’any se servirà ensalada Cap d’any i crema de boletus, bacallà gratinat amb creïlles al pobra, pastís selva negra, assortit de dolços nadalencs i raïm de la sort, i en any Nou: ensalada tropical, arròs del «senyoret» i profiterols amb nata. Finalment, el dia de Reis el menú consistirà en ensalada especial de Reyesy Crema de marisc, rellom amb alls tendres i bolets i Tortell de Reis.

A l’hospital Clínic de València, per al sopar de Nit de Nadal, se servirà crema de marisc, rellom porc amb salsa de verdures i saltat de bolets i ensalada de mézclum, tomaca cherry, tonyina i formatge fresc i per a postres, poma rostida amb panses i canyella i dolços nadalencs. El dia de Nadal, el menú consistirà en sopa d’olla, cuit de nadal i ensalada de canonges, tomaca cherry, formatge de cabra i carlota ratllada, gotet de iogurt amb fruits rojos i dolços nadalencs.

Així mateix, per a la Nit de cap d’any, els pacients degustaran d’una crema de carabassa amb formatge de cabra i costrones, lluç a la marinera amb saltat campestre i ensalada de mézclum, tomaca cherry, pinya i palitos de cranc, pastís Selva Negra, dolços nadalencs i raïm de la sort. En Any Nou el menú serà: sopa de peix, pollastre rostit amb pruna, peres i creïlles al forn i ensalada de mézclum, tomaca cherry, dacsa i remolatxa rodanxa, carabassa rostida i dolços nadalencs.

En el dia de Reis, el menjar consistirà en entremesos especials, arròs de secret, alls tendres i bolets i ensalada de canonges, tomaca cherry, dacsa i passes, Pinya natural.

A l’hospital Universitari i Politècnic La Fe, el sopar de Nit de Nadal consistirà crema carabassa, salmó a la taronja, copa xocolate i nata. Assortit de dolços nadalencs. En el menjar de Nadal, els pacients degustaran sopa de Nadal amb verdures, medallons de rellom a la caçadora i pinya natural.

El menú previst per al sopar de Nit de cap d’any consisteix en crema regna, lluç a la basca, profiterols de nata, assortit de dolços nadalencs i raïm de la sort. I el dia d’any nou, els pacients degustaran ensalada d’Any Nou, paella de marisc, copa xocolate i nata.

El menjar previst per al dia de Reis consistirà en crema d’ametles, cuixa de polit amb prunes seques i creïlles palla, pastís de formatge i nabius i per a berenar tortell de reis amb xocolate.

La Nit de Nadal als hospitals Arnau de Vilanova i Llíria tindrà un menú especial compost de crema de marisc, bacallà gratinat amb espàrrecs, pastís Sant Marcos i dolços nadalencs. Per al dia de Nadal, els pacients ingressats podran degustar sopa de bullit nadalenc, bullit complet amb pilota i mousse de xocolate.

El sopar del dia de Nit de cap d’any, consistirà en llagostins amb ensalada russa, corder rostit amb creïlles fornera i pastís selva negra, dolços nadalencs i raïm de la sort. En any nou, el menú previst per al menjar és sopa de peix i marisc, galta al vi negre amb saltat de verdures i flam d’ou.

Finalment, el dia Reis se servirà crema de carabassa, arròs negre amb all-i-*olioli i profiterols de nata amb xarop xocolate.

A l’hospital de Gandia els pacients soparan en Nit de Nadal milfulls d’albergínia amb formatge edam i salmorejo, crema de carabassa rostida amb oli de canyella i clau, medallons de rellom de porc amb daditos de poma confitats i sèsam, pastís de formatge i assortiment nadalenc. El dia de Nadal. Els pacients ingressats degustaran tosta frija de samfaina amb llagostí i xixina d’oliva, consomé de Nadal amb ou escalfado, ventresques de lluç a l’estil donostiarra amb bouquet de tomaca aromàtica i baines, tronc nadalenc i assortiment nadalenc.

El sopar de Nit de cap d’any consistirà en croquetes artesanes d’espinacs amb coulis de biscaina, ensalada russa de llagostins amb els seus «regañás», terrina de bacallà amb goles i salsa marinera, i per a postres pinya natural, raïm de la sort i assortiment nadalenc.

El dia d’any nou, està previst un menú consistent en payés amb escalivada de verdures macerada amb oli d’all confitat i verat, crema de poma aromatitzada, secret de porc a la planxa amb mussolina de piquillos i parmentier i pastís al whisky.

El dia de Reis, està previst que els pacients mengen humus de cigrons amb nachos i pebre roig, arròs cremós de fongs, bladers i carabassa, pit de titot amb salsa de taronja i arròs i pastís tiramisú.

Durant les festes de Nadal, els pacients ingressats a l’hospital Universitari de la Ribera comptaran, com tots els anys, amb un menú especial. Així, per al sopar de Nit de Nadal s’ha previst crema pourrusalda amb tostones, Rellom de porc amb salsa de bolets i creïlla París, Postres làcties i Dolços nadalencs. Per Nadal, el menú consistirà en copa de bullit amb estrellitas, arranjament de bullit nadalenc amb pilotes i ensalada amb mezclum, tomaca cherry i dacsa, bresquilla i pinya i dolços nadalencs.

En Nit de cap d’any, els pacients ingressats degustaran crema de carabassa amb formatge de cabra i tostones, lluç a la marinera amb saltats campestre i flam, raïm de la sort i duces nadalencs. El menjar del dia d’any nou consistirà en sopa de peix, pollastre a la pera amb creïlla París i ensalada amb mezclum, tomaca cherry i carlota, bresquilla i pinya i dolços nadalencs.

Finalment, el berenar del dia de Reis serà café amb llet i el típìco tortell de Reis.

A l’hospital de Sagunt, el sopar de Nit de Nadal consistirà milfulls deBerenjena amb formatge estan i salmorejo, crema carabassa rostida amb oli de canyella i clau, medallons de rellom de porc amb daditos de poma confitades i sèsam, flam de café amb nata i assortiment nadalenc. El dia de Nadal: el menú del menjar previst és consomé de nadal amb ou escalfado, ventresca de lluç a l’estil donostiarra amb buquet de tomaca aromatitzada i baines i tronc nadalenc.

En Nit de cap d’any, el sopar consistirà en ensalada russa de llagostí amb els seus renyes, terrina de bacallà amb goles i salsa marinera, pinya natural, assortiment nadalenc i raïm de la sort. En el menjar d’any nou, el menú que degustaran els pacients ingressats és Welington d’espinacs amb panses i rulo de cabra, secret de porc a la planxa amb mussolina de piquillos i parmantier,i pastís de whisky.

No hay comentarios

Dejar respuesta