Renfe assegura que la perllongació de Rodalies fins la Font de la Figuera no suposaria un cost excessiu

Els alcaldes de les poblacions de La Font de la Figuera (Vicent Muñoz), Moixent (Teófilo Fito), Vallada (María José Tortosa) i Montesa (Pepe Barberà) es reuniren ahir a Madrid amb el president de RENFE, Juan Alfaro, amb l’objectiu de seguir la ronda de contactes sobre el restabliment de la línia de tren fins a Moixent.

En paraules d’Alfaro, la perllongació de la línia de rodalies fins a la Font de la Figuera tindria un cost marginal, cosa que anima l’alcalde d’aquest municipi a seguir endavant amb el procés fins a aconseguir restablir la línia en aquests municipis i que , a més arribe a la seua població.

El següent pas serà contactar amb Secretaria General de Transports i el director general de Transport Terrestre. D’aquesta manera, els alcaldes dels municipis afectats plantegen arribar al Ministeri.

«El Consell de Ministres és qui considera la destinació del servei públic i, per aquest motiu, seguirem treballant en les més altes instàncies perquè això siga possible», segons ha afirmat l’alcalde Vicent Muñoz.

El contracte de serveis que el Ministeri de Foment té amb Renfe des de 2012 acaba en aquest 2017, i està per definir el que vindrà des de 2018 endavant.

Per tant, “és ara quan cal menejar-se en totes les instàncies possibles per tal de que el tren fins a la Font de la Figuera es considere servei públic d’obligació de servei per rentabilitat social”.

D’altra banda, el president de RENFE ha explicat que es recuperarien els serveis que hi havia abans de 2010, és a dir, 13 serveis en cada direcció fins a Moixent.

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 + 19 =