Reapertura de L’Almodí amb una mostra del ceramista Francisco Aguar

El museu d’Arqueologia de Xàtiva va tornar a obrir les seues portes el passat dimarts 28 de gener, després d’haver estat sotmès a una important actuació de millora de l’eficiència energètica del edifici

El Museu d’Arqueologia de l’Almodí de Xàtiva torna a estar obert després de mesos d’intervenció en la coberta i els finestrals de l’edifici per a millorar les condicions de climatització i eficiència energètica de les instal·lacions. L’activitat expositiva del museu es va reprendre precisament ahir, dimecres 5 de febrer, amb la inauguració de l’exposició “Francisco Aguar, passió per la ceràmica”.

Francisco Aguar (1900-1970) fou un col·leccionista i pintor de ceràmica, vinculat a la fàbrica de Gimeno, que va tindre una gran influència en la ceràmica valenciana. En 1926 va ser becat per a acudir a la fira d’arts decoratives de París, on es retroba amb els motius principals de la ceràmica tradicional valenciana, reinterprentant-los i posant-los d’actualitat. La concepció actual de la ceràmica tradicional valenciana es deu, en gran part, a la visió artística d’Aguar.

En aquesta mostra de l’obra de Francisco Aguar (a qui li s’atribueix el disseny del primer escut del València CF), hom pot admirar diversos plats pintats per ell, dibuixos, esbossos, cartells, ex-libris, dissenys d’orles, fins i tot, dissenys de publicacions realitzades per aquest ceramista de Benetússer.

L’exposició romandrà oberta fins les acaballes del mes d’abril. Es podrà visitar de dimarts a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 18 hores. Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14 hores.


En Castellà;

L’Almodí celebra su reapertura con una muestra sobre la obra del ceramista Francisco Aguar

El museo de Arqueología de Xàtiva volvió a abrir sus puertas el pasado martes 28 de enero, después de haber sido sometido a una importante actuación de mejora de la eficiencia energética del edificio

El Museo de Arqueología del Almodí de Xàtiva vuelve a estar abierto después de meses de intervención en la cubierta y los ventanales del edificio para mejorar las condiciones de climatización y eficiencia energética de las instalaciones. La actividad expositiva del museo se reanudó precisamente ayer, miércoles 5 de febrero, con la inauguración de la exposición «Francisco Aguar, passió per la ceràmica».

Francisco Aguar (1900-1970) fue un coleccionista y pintor de cerámica, vinculado a la fábrica de Gimeno, que tuvo una gran influencia en la cerámica valenciana. En 1926 fue becado para acudir a la feria de artes decorativas de París, donde se reencuentra con los motivos principales de la cerámica tradicional valenciana, reinterprentándolos y poniéndolos de actualidad. La concepción actual de la cerámica tradicional valenciana se debe, en gran parte, a la visión artística de Aguar.

En esta muestra de la obra de Francisco Aguar (a quien le atribuye el diseño del primer escudo del Valencia CF), se puede admirar varios platos pintados por él, dibujos, bocetos, carteles, ex libris, diseños de orlas, incluso, diseños de publicaciones realizadas por este ceramista de Benetússer.

La exposición permanecerá abierta hasta finales del mes de abril. Se podrá visitar de martes a viernes, de 10 a 14 y de 16 a 18 horas. Los sábados, domingos y festivos, de 10 a 14 horas.

No hay comentarios

Dejar respuesta