La comissió d’Abú Masaifa aconsegueix el primer premi en secció especial per al seu monument infantil

El saló de plenaris de l’Ajuntament de Xàtiva va acollir, en la vesprada, d’ahir, el lliurament de premis de les Falles de 2018.

IMG_5273-w700-h467Després de 20 minuts d’espera, l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, va procedir a la lectura dels premis de les Falles d’enguany en un saló de plenaris replet amb els màxims representants de les falles xativines i encapçalat pels membres de la JLF i les Falleres Majors de Xàtiva, Andrea Torres i Nerea Serrano.

S’arrosseguen els problemes d’altres anys, com que ahir es llegiren les puntuacions, una a una, del consurso del Ninot quan resulta que aquests guardons ja s’ha lliurat i a més compten amb un acte específic el dia de la Crida. Però sembla que la Junta Loal Fallera ignora els suggeriments de molta gent de concretar i fer més amena aquest acte.

IMG_5438-w700-h467La comissió del Raval es va coronar com a millor falla de la ciutat, després de 31 anys sense aconseguir aquest triomf. Una secció en la qual hi ha molta rivalitat la falla del debutant a Xàtiva Fernando Llopis va sumar 336 punts, superant així en la secció especial a Espanyoleto (segona, amb 322); a República Argentina, tercera (261) i a Ferroviària, quarta amb 253.

IMG_5388-w700-h467Mentre que la comissió d’Abú Masaifa va obtindre el guardó de millor falla infantil de Xàtiva. La falla signada per Xavier Gámez era clara favorita i es va imposar en l’especial, amb 378 punts, a Murta-Maravall (segona, amb 289); Espanyoleto (tercera, amb 257) i Ferroviària, quarta, que va sumar un total de 236.

Pel que fa a la resta de seccions, el monument del Mercat es va imposar en la seua secció, tercera; Joan Ramón Jiménez en segona; i Sant Jordi en primera.

Respecte als monuments infantils El Carmen va guanyar en secció tercera; Selgas en segona; i Molina Claret en primera.

IMG_5278-w700-h467La primera part de la presentació al Gran Teatre va ser per a Selgas mentre que Tetuán aconseguia el mateix guardó entre les presentacions celebrades a Sant Agustí. D’altra banda, Corts Valencianes va guanyar el primer premi de la segona part de la presentació.

Altres dels premis importants, els de les cavalcades, van recaure en Espanyoleto, en categoria infantil, i en Sant Jordi.

El millor llibret de Falles d’enguany ha estat el de República Argentina mentre que la millor coberta l’ha guanyat Molina Claret.

Finalment, respecte als guardons de crítica: la local va ser per a Molina Claret, que també va sumar el primer premi de crítica fallera. Així mateix, Espanyoleto va recollir el primer premi d’enginy i gràcia, i Abú Masaifa el d’enginy i gràcia infantil.

No hay comentarios

Dejar respuesta