Rafael Pelegero rebrà aquest dissabte l’homenatge als allers més majors «FirAll 2020»

FirAll comença aquesta vesprada i omplirà d’activitats Xàtiva durant tot el cap de setmana

L’Associació de Productors d’Alls Tendres de Xàtiva entregarà demà dissabte el seu reconeixement als «allers més majors», que aquest any ha recaigut en la figura de Rafael Pelegero Pérez. L’acte està emmarcat en les celebracions del FirAll i tindrà lloc a les 18 hores a l’Albereda Jaume I.

Rafael Pelegero, qui encara treballa l’all tendre, porta tota una vida desenvolupant aquestes tasques, havent conegut l’evolució del procés i de la forma de treballar l’hortalissa.

Però no serà l’única cita destaca d’una Fira de l’All tendre que comença aquesta vesprada a la Plaça del Mercat, a partir de les 19:30 hores, amb un concert de «Los chicos del swing» i una degustació de tapes d’alls tendres a càrrec de l’associació Gent del Mercat.

El plat fort arribarà demà dissabte, ja que a les 10 del matí s’inaugurarà a l’Albereda Jaume I el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat que romandrà obert al públic durant tot el dia. A la mateixa hora es realitzarà al Jardí José Espejo un esmorzar popular amb alls tendres, organitzat per la Unió de Llauradors i Ramaders, i des de la Font del Lleó partiran visites guiades als camps d’alls tendres, a càrrec de Pep Gimeno Botifarra i del productor d’alls José Guerola, per al que calia realitzar inscripció prèvia. El matí finalitzarà amb una actuació musical per als més menuts (12h) a càrrec de Nànets Band Rock.

Ja de vesprada, a banda de l’entrega del reconeixement a Rafael Pelegero, abans esmentat, també tindrà lloc el III Concurs de lligar alls tendres, organitzats per Bankia (17h), a l’Albereda Jaume I.

Ja per al diumenge està prevista la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel club Ajos Xàtiva,que ha batut el rècord de participació en aquesta edició i que s’iniciarà a les 10h des de l’Albereda, mentre que a les 11 començarà a la Plaça del Mercat la calçotada popular organitzada per Gent del Mercat i que estarà amenitzada per The Handmakers.


En Castellà:

Rafael Pelegero protagoniza este sábado el homenaje a los ajeros más mayores

FirAll empieza esta tarde y llenará de actividades Xàtiva durante todo el fin de semana

La Asociación de Productores de Ajos Tiernos de Xàtiva entregará mañana sábado su reconocimiento a los «ajeros más mayores», que este año ha recaído en la figura de Rafael Pelegero Pérez. El acto está enmarcado en las celebraciones del FirAll y tendrá lugar a las 18 horas a la Albereda Jaume I.


Rafael Pelegero, quien todavía trabaja el ajo tierno, lleva toda una vida desarrollando estas tareas, habiendo conocido la evolución del proceso y de la forma de trabajar la hortaliza.
Pero no será la única cita destaca de una Feria del Ajo tierno que empieza esta tarde en la Plaza del Mercado, a partir de las 19:30 horas, con un concierto de «*Los chicos del swing» y una degustación de tapas de ajos tiernos a cargo de la asociación Gent del Mercat.


El plato fuerte llegará mañana sábado, puesto que a las 10 de la mañana se inaugurará en la Albereda Jaume I el mercado de productos ecológicos, artesanos y de proximidad que permanecerá abierto al público durante todo el día. A la misma hora se realizará en el Jardín José Espejo un almuerzo popular con ajos tiernos, organizado por la Unió de Llauradors i Ramaders, y desde la Font del Lleó partirán visitas guiadas a los campos de ajos tiernos, a cargo de Pep Gimeno Botifarra y del productor de ajos José Guerola, para el que había que realizar inscripción previa. La mañana finalizará con una actuación musical para los más pequeños (12h) a cargo de Nànets Band Rock.


Ya por la tarde, además de la entrega del reconocimiento a Rafael Pelegero, antes mencionado, también tendrá lugar el III Concurso de ligar ajos tiernos, organizados por Bankia (17h), que se realizará también en la Albereda Jaume I.


Ya para el domingo está prevista el Medio Maratón de Xàtiva, organizada por el club Ajos Xàtiva, que ha batido el récord de participación en esta edición y que se iniciará a las 10h desde la Albereda, mientras que a las 11 empezará en la Plaça del Mercat la calçotada popular organizada por Gent del Mercat y que estará amenizada por The Handmakers.

No hay comentarios

Dejar respuesta