Purificació Mascarell presenta a Xàtiva «Centre Comercial L’Oblit»

Purificació Mascarell presenta a Xàtiva «Centre Comercial L’Oblit», l’obra guanyadora dels Premis Literaris Ciutat d’Algemesí

L’escriptora xativina Purificació Mascarell presenta este divendres a la Casa de Cultura de Xàtiva (19.30 hores) el llibre Centre Comercial L’Oblit, obra guanyadora de la primera edició del Premi de Narrativa Infantil Enric Lluch. El guardó s’emmarca dins dels Premis Literaris Ciutat d’Algemesí que han impulsat Andana Editorial, l’Ajuntament d’Algemesí i la Fundació Caixa-Cooperativa i que el conseller de Cultura Vicent Marzà va lliurar el passat 13 d’abril.

Coberta-Centre-Comercial-LOblitCentre Comercial L’Oblit és una història adreçada a lectors a partir de huit anys que trasllada el lector a l’any 2038, on dos germans decideixen anar a visitar un singular centre comercial al qual diuen que van a parar totes les coses que perden els xiquets. L’aventura els farà conéixer botiguers estrambòtics, productes impensables i xiquets molt diferents a ells. Un llibre on els lectors podran gaudir de la lectura i també reflexionar sobre el passat i el futur i descobrir que estan més prop del que sembla.

Segons explica l’autora, «Centre comercial L’Oblit és una història per a riure i per a somiar, per a sorprendre’s i per a gaudir, i una aventura que vol convidar a l’acció, la dels pares i la dels xiquets per tal de reaccionar a la malaltia contemporània més estesa: la de l’oblit. Conté també un al·legat per la necessària reutilització dels objectes en un món de consumisme, una lectura ecologista i compromesa. Hi ha també una crítica a la vida moderna, on comprar i posseir compulsivament no amaga la soledat que ompli la vida de moltes persones. L’autèntic amor mai podrà ser substituït per pantalles o màquines».

Purificació Mascarell és una jove escriptora que debuta en el món de la literatura infantil. Nascuda a Xàtiva en 1985, és doctora en Filologia Hispànica amb Premi Extraordinari, investigadora del teatre espanyol i de la cultura valenciana, crítica literària i escriptora. Centre comercial L’Oblit és el seu primer llibre de literatura infantil però abans ha publicat l’obra de teatre Cavallers o l’assaig La revolució va de bo! La modernització de la pilota valenciana, ambdós en PUV.

No hay comentarios

Dejar respuesta