Promoció Econòmica Xàtiva llança la iniciativa Mercat als Barris

Cada quinze dies hi haurà mercat d’alimentació als barris del Raval i Sant Pere

 El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, ha anunciat la posada en marxa de la iniciativa Mercat als Barris. Es tracta d’un projecte pilot que consistirà en celebrar un xicotet mercat d’alimentació en els barris de Sant Pere i del Raval de Xàtiva.

miquel-lorente2-diaridigital.esSegons Lorente, «Xàtiva, tradicionalment, estat una ciutat de mercats. La ciutadania dels barris ha reivindicat tenir servei de mercat, sobretot de productes comestibles i frescos. Hem establert un calendari per vore l’evolució de la iniciativa per poder consolidar una proposta que va a millorar la qualitat de vida de la gent que viu en aquestos barris».

La iniciativa, que està pensada per als segments de major edat de la població, ve a suplir la mancança de les petites botigues de comestibles de barri què, amb el pas del temps i com a conseqüència de l’activitat de les grans superfícies, han anat desapareixent. El Mercat als Barris pretén acostar una alternativa de comerç d’alimentació a zones del nucli urbà on resideixen un gran nombre de persones majors. Aquestos mercats ambulants oferiran parades de fruiteria, verduleria i queviures de primera necessitat.

Els mercats s’instal·laran inicialment cada quinze dies, tant a la plaça de Sant Pere, com a la plaça de Joaquín Tudela, al barri del Raval. En concret, a Sant Pere hi haurà mercat els dies 3, 17 i 31 d’octubre; 14 i 28 de novembre i 12 de desembre. Al Raval, els mercats se celebraran els dies 10 i 24 d’octubre; 7 i 21 de novembre i 5 i 12 de desembre. En tractar-se d’un projecte pilot, una vegada tinguen lloc aquestes convocatòries es durà a terme una avaluació de resultats per estudiar la consolidació de la iniciativa.

Les parades les muntaran diversos comerciants de la ciutat, del sector de l’alimentació. Lorente ha informat que va estar mantenint contactes previs amb distints empresaris per tal d’oferir-los la possibilitat de participar en la iniciativa.

No hay comentarios

Dejar respuesta