La I Ecotrobada La Costera-Canal s’estrena amb èxit d’assistents

El Paratge de les Ermites a Vallada va acollir ahir diumenge, la primera edició de la
l Ecotrobada La Costera-Canal, organitzada pel Pacte Territorial i patrocinada per la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal i la Diputació e València, una iniciativa pionera i innovadora al territori.

Mª José Tortosa inaugurava a primera hora l’espai Ecopilota, una trobada de les escoles més destacades en les nostres comarques, on més d’un centenar d’escolars van disfrutar d’aquest esport tradicional.

ecotrobada-2-vallada-diaridigital.esA les 10 hores tenia lloc l’acte de benvinguda per part de les autoritats i, on la vicepresidenta segona de la Diputació de València Rebeca Torró, inaugurava l’espai de l’EcoJornada, dues taules redones on experts van tractar el turisme slow com a producte turístic, les bones pràctiques i l’economia circular. Segons declaracions de la vicepresidenta, “per a la Diputació de València és una satisfacció poder col·laborar en aquest tipus de jornades, donat que estan destinades especialment a aquells i aquelles persones que volen emprendre nous negocis orientats a la sostenibilitat i el medi ambient. Esperem que aquest acte, servisca d’espill a la resta d’administracions i ajuntaments per a què puguen realitzar jornades com aquesta, ja que realment ,hi ha oportunitats de negoci en aquest àmbit, no obstant això, hem de canviar la mentalitat per a transformar aquestes activitats econòmiques”.

ecotrobada-1-vallada-diaridigital.esFinalitzades les xarrades dels ponents, es va procedir a fer el recorregut institucional a càrrec de les autoritats. La comitiva, encapçalada per la presidenta de la Mancomunitat, Mª José Tortosa, va estar recolzada pels alcaldes i alcaldesses dels municipis, així com representants dels sindicats i associacions empresarials que formen part del Consell del Pacte Territorial.

Pel que respecta a la resta d’espais, l’Ecomercat va tindre una excel·lent acollida per part dels visitants. Al voltant de 30 expositors es donaren cita per tal d’oferir productes artesanals , com formatges, pa de llenya, vi i cervesa, melmelades, verdures i tot lo referent amb nutrició macrobiòtica, entre altres. Aquest espai, es va dinamitzar amb tallers i activitats dirigides a tot el públic, per a les quals es va comptar amb la participació de diferents associacions.

ecotrobada-4-vallada-diaridigital.esUna vegada clausurada l’Ecotrobada amb l’actuació musical del grup de pop rock valencià l’Emperador, Tortosa feia una valoració de l’esdeveniment en la que destacava que “més de 2000 persones ens han acompanyat hui al Paratge de les Ermites per a gaudir d’un dia en família. Destacar que, en l’espai Ecomercat, els visitants han pogut delectar-se del producte sostenible que tenim en el nostre territori, a més els xiquets i xiquetes han pogut divertir-se de jocs tradicionals, tallers i una gran varietat d’activitats. Tortosa finalment posava l’accent en les ponències “ens han posat en relleu que tenim producte, iniciatives d’èxit i persones interessades en aquest nínxol de mercat “.

ecotrobada-6-vallada-diaridigital.es

No hay comentarios

Dejar respuesta