El programa ‘Entre Comarques’ arriba de nou a la Costera i la Canal

El programa de rutes turístiques ‘Entre Comarques’ arriba, de nou, aquest cap de setmana als municipis de la Costera i la Canal de Navarrés.

Concretament, el dissabte 28 d’abril es celebrarà la ruta ‘Moixent i els seus barris’, mentre que per la vesprada es visitarà el Castell de l’Ordre de Santa Maria, l’Església de l’Assumpció i el Museu de l’Oli a Montesa . Diumenge serà el torn de la Canal de Navarrés on pel matí es celebrarà el nucli històric d’Enguera i de vesprada es descobrirà el municipi de Bolbaite i el seu riu .

Durant el matí de dissabte, els participants podran profunditzar en la història dels barris i les construccions més destacades de Moixent entre les que destaca el carrer de la Cadena, l’Antic llavador, el Pont Gòtic, la Font i el Barri de Santana, l’Ermita , l’Església Parroquial, la Torre Mora , el Castell i la Cova del Pare Moreno.

Per la vesprada es coneixerà la història del castell de Montesa afectat pel terratrèmol de 1748 i del que en l’actualitat tan sols es pot gaudir d’algunes dependències del que va ser en el seu moment el Sant i Real Convent de l’Ordre de Santa Maria de Montesa. També es visitarà l’Església de l’Assumpció, construïda entre 1693 i 1702 seguint les traces de Mossén Juan Antonio, en aquells moments mestre de l’obra de la Col·legiata de Xàtiva. Finalment, es visionarà una projecció al Museu de l’Oli sobre la seua elaboració.

El programa continuarà diumenge a Enguera amb la visita al seu museu etnològic i un recorregut pel seu nucli històric i una visita a l’Església de Sant Miquel Arcàngel així com la seua cooperativa d’oli .

Per la vesprada els participants arribaran a Bolbaite os recorreran els seus carrers, l’Església de Sant Francisco de Paula , les ruïnes del seu castell i el seu barri i el riu.

Un any més, aquest programa de visites guiades que en aquesta edició arriba a 66 municipis de sis comarques, dona la oportunitat de conèixer el patrimoni, història, gastronomia i tradicions dels pobles.

Cal recordar que aquesta iniciativa turística està organitzada per les Mancomunitats de la Costera – Canal, Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Safor amb la col·laboració dels municipis dels pobles participants i patrocinada pel Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Valencia.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × 5 =