Obra Social de Caixa Ontinyent implantarà un Centre d’Alzheimer en Albaida

Obra Social de Caixa Ontinyent, l’Ajuntament d’Albaida i l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer d’Albaida (AFMAVA), han signat hui un conveni de col·laboració per a implantar un Centre de Dia per a malalts d’Alzheimer a Albaida, que està previst que inicie la seua activitat en 2020.

Firma-Conveni-Centre-Alzheimer-Albaida---Caixa-Ontinyent-(2)Esta iniciativa sorgeix per la limitació que actualment tenen en les instal·lacions en les quals se’ls atén, una Unitat de Respir situada provisionalment en l’antic Institut de Batxillerat José Segrelles.

El nou centre, que se situarà en la urbanització La Torre d’Albaida, permetrà ampliar fins a 35 el nombre d’usuaris, diversificar i incrementar tallers i activitats, i millorar l’atenció a les famílies.

Al llarg d’enguany es realitzarà el projecte i es licitaran les obres, i els treballs s’executaran entre 2019 i 2020. La inversió necessària, conjunta entre l’Ajuntament i Caixa Ontinyent, serà de 800.000 euros. Una vegada finalitzades les obres, AFMAVA s’encarregarà de la gestió del servei.

Firma-Conveni-Centre-Alzheimer-Albaida---Caixa-Ontinyent-(4)En l’acte de signatura han estat presents l’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i el President de AFMAVA, José Vicente Palací.

El primer edil ha manifestat que “les necessitats i l’atenció als sectors de la societat més vulnerables, seran sempre una prioritat per a l’ajuntament. Prova d’açò és el nou centre per a malalts d’Alzheimer que beneficiarà de manera directa a totes aquelles persones que necessiten una atenció integral especialitzada i a les seues famílies, ampliant també la capacitat d’assistència a malalts. A més, les noves instal·lacions i l’espai a l’aire lliure que disposarà suposarà una important millora en la qualitat del servei que des de AFMAVA s’està prestant”.

Firma-Conveni-Centre-Alzheimer-Albaida---Caixa-Ontinyent-(6)Per la seua banda, el President de l’Associació s’ha mostrat satisfet “per poder signar este conveni que dóna resposta a una demanda social en un espai idoni, adaptat a les característiques i necessitats del col·lectiu. Les noves instal·lacions contemplen una atenció integral especialitzada que atén les diferents fases que travessa la malaltia, millorant la qualitat de vida dels pacients i els seus cuidadors”. A més, ha agraït el suport de l’Ajuntament i de Caixa Ontinyent per “apostar pel nostre projecte terapèutic des del moment que ho van conéixer”.

El President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha destacat que amb esta actuació “contribuïm al benestar no solament de les persones que pateixen esta malaltia, sinó també dels seus familiars”. Ha remarcat, a més, que “estes iniciatives són possibles gràcies als nostres clients d’Albaida. Són ells, amb la seua confiança, els que fan possible este centre” afegint també que “estos projectes mostren la proximitat i el compromís de la nostra entitat amb la seua gent i amb el seu àmbit d’actuació, ja que som l’única entitat que reverteix a la societat els beneficis que genera”.

Caixa Ontinyent, que va obrir la seua oficina a Albaida fa 33 anys, va implantar anteriorment a través de la seua obra social l’Escola Infantil en 1993 i el Centre Social d’Ames de Casa en 2004.

No hay comentarios

Dejar respuesta