El programa Canals Ocupació finalitza amb vora 500 accions individualitzades

La regidoria de Promoció Socioeconòmica de l’Ajuntament de Canals va finalitzar, la setmana passada, el programa «Canals Ocupació» que ha durat 6 mesos i que, com expliquen des del departament, “tant ha fet per la gent desocupada de la nostra localitat . “Canals Ocupació” posat en marxa per la regidoria de Promoció Econòmica ha ofert una atenció personalitzada a persones desocupades del municipi amb assessorament laboral i gratuït per trobar feina.

En “Canals Ocupació” dues tècniques laborals contractades per l’ajuntament amb subvenció del SERVEF per a sis mesos, han estat les encarregades de realitzar l’itinerari d’ocupació més idoni per a cada usuari que remet el propi SERVEF. D’aquesta manera, i com han informat s’han seguit 150 persones individualment, s’han dut a terme vora 500 accions individualitzades. Així mateix, unes 12 persones han trobat feina gràcies a la intermediació i treball de les orientadores i altres 10 estan pendents de fer-ho doncs estan en tràmits d’entrevista. A més a més, s’han gestionat unes 10 accions grupals de formació i assessorament en tasques i habilitats socials i administratives, casos d’aturats que han sigut estudi d’anàlisi d’autoocupació per crear una empresa, entre d’altres.

Durant el temps que ha durat Canals Ocupació els continguts han variat en funció del perfil professional i els desitjos del demandat; és a dir, dependent de les necessitats dels usuaris, s’ha proporcionat una o altra informació sobre les ocupacions a les que podien optar. S’ha ofert informació però també formació amb ferramentes de treball tan importants com la navegació per Internet per portals d’ocupació; xarxes socials professionals; elaboració de currículums; com enfrontar-se a una entrevista de treball; identificació de funcions de l’INEM i SERVEF o habilitats socials.

Per al regidor de Promoció Socioeconòmica i alcalde de Canals, Ricardo Requena, ha afirmat que aquest programa pioner en la nostra població ha «estat un èxit rotund, ja que s’ha convertit en una ferramenta fonamental per a la creació d’ocupació al nostre municipi gràcies a l’assessorament de dues orientadores laborals», i ha avançat que a hores d’ara «estem treballant en la renovació del programa ja siga a través d’ajudes supramunicipals o amb fons propis».

No hay comentarios

Dejar respuesta