Presentació pública del web Estudis Fallers de Xàtiva

Recentment s’ha constituït una nova associació a la nostra Ciutat, anomenada Estudis Fallers de Xàtiva. Naix amb la pretensió d’aglutinar la major quantitat possible de coneixement de tot tipus, al voltant de les comissions i de les activitats que conformen el món faller xativí.

Replega l’estela d’altres associacions semblants a aquesta, que ja es troben desenvolupant el seu treball d’estudi i investigació referents a les poblacions que les acullen, com València o Dènia, entre d’altres.

Som una associació cultural, sense ànim de lucre i sense cap lligam amb qualsevol institució política, social o cultural, que no siga la de mera col·laboració entre institucions amb un denominador comú: l’estima per les falles.

L’Associació es dedica a l’entorn faller propi de la ciutat de Xàtiva, «en la qual conviuen les falles que són l’objecte de la nostra dedicació. En elles centrem el nostre estudi i la nostra investigació, per tal de poder aprofundir en el seu coneixement».

«Volem crear un lloc on siga benvinguda qualsevol informació que tinga a veure amb les nostres comissions, les seues produccions i els diferents actes que es desenvolupen al llarg de cadascun dels exercicis fallers que ja hem viscut i els que ens queden per passar.
De la mateixa manera, volem posar a l’abast de tothom la informació de què disposem, per intentar que la nostra Festa puga ser més coneguda i, per tant, més estimada».

Amb eixe objectiu, «hem creat una pàgina web que s’encarregarà de servir com a font d’informació i com a contacte permanent entre les diferents comissions falleres i la ciutadania, en general. La seua drecera és https://estudisfallersxativa.es Aquest web té la pretensió de convertir-se en un ens viu, que anirà desenvolupant-se a poc a poc, gràcies a les aportacions que qualsevol ens puga fer arribar. Des d’ací us convidem a visitar-la i a viure-la com ho fem nosaltres».

No hay comentarios

Dejar respuesta