Presentació de la tercera edició del Concurs de Pasdobles Falles de Xàtiva

La Junta Local Fallera i la Música Vella estudien l’edició d’un CD amb les obres del Concurs de Pasdobles Fallers

El director de la banda proposa avançar el certamen per a que les peces guanyadores puguen interpretar-se en la proclamació de les falleres majors

pasdobles-falles-1-diaridigital.esAquest matí s’ha celebrat una roda de premsa de presentació de la tercera edició del Concurs de Pasdobles Falles de Xàtiva, certamen que tindrà lloc el proper diumenge 17 de febrer, a partir de les 18 hores, al Gran Teatre. Les entrades ja estan a la venda al preu de 5 euros, en la Casa de Cultura, Casa de la Joventut i en la Música Vella. També es podran adquirir en el Gran Teatre, el mateix dia de l’actuació. A la presentació han assistit el regidor de Gran Teatre, Alfred Boluda; el president de la Junta Local Fallera, Jesús González; el president de la Societat Musical Primitiva Setabense, Jaume Solis i el director de la banda de música, David Doménech.

pasdobles-falles-2-diaridigital.esBoluda ha destacat el creixement del certamen en els seus tres anys d’existència. Segons el regidor, «la difusió del concurs fora del nostre àmbit comarcal, inclús fora de l’àmbit de la Comunitat Valenciana ha produït un increment de la participació i que es presenten més obres originals». El regidor ha donat les gràcies als organitzadors «per projectar el nom de la ciutat i enriquir la seua vida cultural».

pasdobles-falles-4-diaridigital.esPer la seua banda, el president de la JLF, Jesús González, ha anunciat l’edició d’un CD recopilatori de les distintes peces guardonades en les successives convocatòries del concurs. González ha dit que «el concurs va agafant major prestigi cada any. Ja es poden escoltar els pasdobles fallers de Xàtiva en distintes ciutats de la Comunitat Valenciana». Finalment, el president de l’ens faller ha convidat al públic a assistir al certamen.

pasdobles-falles-6-diaridigital.esA continuació ha intervingut Jaume Solis, president de la Música Vella. Solis ha reivindicat la iniciativa per a la seua societat musical i ha comentat que l’objectiu de l’acte és «donar valor a la música fallera». Segons Solis, «les formacions musicals que van pel carrer en falles desvirtuen un poc la música fallera. No és el mateix una formació de 12 o 15 músics que una banda sencera». El president de la Vella ha llançat una proposta: «estem fent una tasca pedagògica dins del món faller. Estaria bé que es plantejara al col·lectiu faller que donara més valor al component musical de la festa, que les formacions musicals que acompanyen als fallers foren més àmplies per a que allò que sona pel carrer fora digne».

pasdobles-falles-5-diaridigital.esFinalment, el director de la banda de la Música Vella també ha elaborat la seua proposta. David Doménech, qui també ha format part del jurat de la present edició, ha proposat que l’any que ve s’avance dues setmanes el concurs de pasdobles, per tal que es puguen interpretar les peces guanyadores durant la proclamació de les falleres majors de la ciutat, ja que els pasdobles guanyadors del concurs duen el nom de les falleres majors de Xàtiva de cada any de celebració del certamen. El president de la JLF ha acceptat estudiar la proposta.

No hay comentarios

Dejar respuesta