Presència a les aules i utilització del programa “finança’t” de la Fundació Caixa Ontinyent

Hui, Dia de l’Educació Financera a Espanya, l’Entitat fa balanç de la seua actuació i presenta els seus projectes més immediats.

En línia amb les recomanacions internacionals més recents, Fundació Caixa Ontinyent està orientant el seu programa d’educació financera “finança’t” cap a una major presència a les aules, motivació del professorat i utilització, en el procés d’aprenentatge, de les noves tecnologies.

En eixa línia, la Fundació està visitant aquests dies tots els centres d’educació de la comarca, presentant-los un innovador programa d’activitats didàctiques per a escolars de 3 a 5 anys, proposat pels alumnes de Magisteri del Campus d’Ontinyent sobre la base de la línia de contes infantils de temàtica financera publicats per l’obra social de Caixa Ontinyent, i que serà complementat amb materials i recursos que aportaria la pròpia Fundació.

Així mateix, la Fundació està desenvolupant altres projectes en la mateixa línia:

– Continuïtat dels cursos online per a professors, realitzats a través dels CEFIRES de Xàtiva i de Xest.

– Estudi, encarregat a la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia, patrocinada per Caixa Ontinyent, per a aportar recursos i eines que permeten als professors de primària incorporar conceptes financers al procés d’aprenentatge.

– Creació d’una aplicació informàtica que contindrà la col·lecció de contes infantils, serie educació financera, publicada per l’obra social de Caixa Ontinyent, en valencià, castellà i anglés, amb interactivitat, jocs, fitxes d’activitats i animacions.

– Posada a la disposició dels restants centres (secundària, ESO, batxiller, formació professional i universitaris) per a la realització de cursos, conferència i xarrades sobre temes específicament encarregats pel professorat.

Un programa d’educació important i innovador, amb 24.445 usuaris en els seus tres anys d’existència.

Des de la seua posada en marxa a l’octubre de 2016, el programa ha sigut utilitzat per 24.445 persones, 23.473 a través de la web i xarxes socials, i 972 en cursos, tallers i conferències presencials.

“Finança’t” és innovador pels seus continguts, pel seu públic objectiu, per les seues activitats i pels canals de comunicació que utilitza. Està obert a totes les persones de totes les edats, en valencià i en castellà, i pivota sobre la web programafinancat.es, que disposa de autotest, documentació segmentada per edats i matèries, informació, eines, enllaços i notícies en constant actualització; a més, té una àmplia difusió a través de xarxes socials, activitats presencials per a grups i col·lectius, cursos online i publicacions específiques. Com a elements diferencials, cal ressaltar la proximitat a les persones i l’adaptabilitat de les seues actuacions.

I també és un programa transcendent perquè a ningú escapa la importància actual de disposar d’una mínima cultura financera, essencial per al progrés i creixement inclusiu i econòmic, especialment en dos sentits: la comprensió del valor i ús dels diners i de l’estalvi, i l’enteniment de la importància de la planificació de les decisions econòmiques. I és que totes les persones, a cada moment de la vida i pràcticament cada dia, ens enfrontem a decisions que influiran en les nostres finances i, per tant, en el nostre futur i en el nostre benestar.

Cal considerar que a les nostres comarques ens trobem per baix del nivell mitjà d’Espanya en coneixements financers i que, al mateix temps, aquesta ja es troba per baix de la mitjana internacional.

No hay comentarios

Dejar respuesta