La col·locació d’una bandera violeta al castell de la ciutat, acordat pel Consell de les Dones, per tal de “sensibilitzar i recordar-li al veïnat de Xàtiva que per a desplegar el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere no s’han destinat suficients euros per protegir a les víctimes”, segons paraules de la regidora de Dona i Igualtat, Cesca Chapí, ha supusat un punt de desencontre, a les xarxes socials, respecte a l’autorització o no de la seua col·locació a la fortalessa de la ciutat.

Des del PSPV apunten que els representants de Conselleria van ser clars en dennegar dit permís adduint la llei 4/98 de Patrimoni Cultural Valencià actualitzada el 4/11/2017 per la qual cosa, l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, va autoritzar a la regidora de la Dona, Cesca Chapí, per a que es pose el llaç morat a la façana de l’Ajuntament explicant que “la col·locació en el Castell no està permesa per la llei. La lluita per la igualtat i contra la violència de gènere es la lluita de tots i totes”.

Per la seua banda, Chapí insisteix en que, “la meua postura ha estat sempre la lluita per les dones i cal estar juntes, posar els nostres esforços en allò que estem defenent, una tela morada no és el més important, cal seguir unides, propositives, amb pau i sumant esforços. Planifiquem accions originals i creatives com és característic en nosaltres. Clar que seguirem posant teles morades malgrat els entrebancs”.

feministas-xativa-diaridigital.es

No hay comentarios

Dejar respuesta

14 − siete =