El plenari de Xàtiva aprova la modificació de les ordenances fiscals municipals per a l’exercici 2018

El portaveu socialista i regidor d’Hisenda, Ignacio Reig va destacar, per la seua repercussió en el capítol d’ingressos, la congelació del tipus de gravamen de l’impost de bens immobles (IBI) en el 0’57, la qual cosa es traduirà en una rebaixa del 4% en el rebut d’aquest tribut, deguda a la baixada del valor cadastral de tots els immobles. Reig va apuntar que aquesta rebaixa de l’IBI tindrà un impacte en la recaptació d’aproximadament 400.000 euros.

Per la seua banda, tant els portaveus d’EU, Miquel Lorente, com de Compromís, Cristina Súñer, es mostraren satisfets amb la modificació de les ordenances fiscals, encara que introduïren alguns matisos en les seues intervencions. Per a Lorente, “cal continuar avançant en la tarificació social i en la fiscalitat verda, així com en una major progressivitat de l’IBI i aplicar-lo per usos”. De manera semblant, Suñer va dir que “s’han produït avanços en matèria d’IBI encara que seria més just aplicar-lo per usos i no de manera lineal”.

També en l’apartat econòmic, el plenari va aprovar definitivament el compte general municipal de 2016 i la declaració de despesa plurianual per a l’habilitació del local de l’espai social juvenil del Barri Nordoest, en ambdós casos amb l’abstenció dels grups de l’oposició.

El plenari també va portar a debat una moció presentada pels portaveus dels grups municipals d’EU i Compromís, pel dret a decidir dels pobles; moció que va eixir endavant amb els vots a favor d’EU i Compromís, l’abstenció del PSPV i el vot en contra del PP.

L’alcalde Roger Cerdà va explicar que “la única solució passa per votar, però no en aquestes circumstàncies. E

Front a aquestes postures, la portaveu del Partit Popular, María José Pla va fer una encesa defensa de la posició del govern central, diguent que “la Constitució diu que Espanya és una unitat indivisible que reconeix la diversitat”.

En altre ordre de coses, el plenari va aprovar l’adhesió al Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, la rectificació d’un error d’alineació en el polígon industrial B i una modificació puntual del conveni amb Ecoembes.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × tres =