El plenari ratificarà demà l’adhesió de Xàtiva al Pla Edificant de la Conselleria

El plenari de demà debatrà l’adhesió de Xàtiva al Pla Edificant, pel qual s’estableix el règim jurídic de cooperació entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament per a la construcció del nou edifici del col·legi Pla de la Mesquita, així com les possibles actuacions d’adequació i equipament d’altres centres educatius de la ciutat.

La incorporació de Xàtiva al Pla Edificant suposarà la futura transferència dels fons necessaris per part de la Conselleria per tal de dur a terme l’obra, inclosa en el programa Crea Escola. D’altra banda, el Pla Edificant contempla la notificació a la conselleria de totes aquelles actuacions de millora que necessiten els centres educatius de la ciutat mitjançant una plataforma informàtica, la qual, a més a més, servirà com a mode base de dades amb un expedient creat per cadascun dels centres notificats.

L’alcalde Roger Cerdà aplaudeix la idea de conselleria, ja que, en la seua opinió, «permetrà que gràcies a la gestió dels ajuntaments es facen realitat tots els projectes de nous centres inclosos en el Pla Creaescola. En el cas del Pla de la Mesquita, possibilitarà que el projecte estiga realitzat encara en aquesta legislatura».

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Amor Amorós creu que «aquest és un instrument que ens ajudarà a ser més eficients i també és un pla més participatiu, ja que permet escoltar les demandes dels consells escolars. Aquesta nova fórmula ens permetrà avançar en reformes pendents en centres de la nostra ciutat i portar endavant la construcció del nou centre del Pla de la Mesquita. El fet d’encarregar-nos de la redacció del projecte i de l’execució de l’obra ens permetrà una major coordinació amb la comunitat educativa i major control dels treballs».

No hay comentarios

Dejar respuesta