Diumenge arranca un nou programa de rutes senderistes impulsat per la Mancomunitat

Aquest programa contempla sis itineraris i el primer tindrà lloc a Moixent

Després de l’èxit d’anteriors edicions, la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal ha organitzat una nova edició del programa de rutes senderistes que arrancarà aquest diumenge i es perllongarà fins el 24 de juny.

En total, sis itineraris que tindran lloc pels termes municipals de Moixent, Barxeta, Rotglà i Corberà, Vallada, Bolbaite i la Llosa de Ranes.

Les rutes proposades es celebraran diumenge, a excepció de la Vallada que serà dissabte, i eixiran a les 9:00h des de la porta de cada Ajuntament, menys la d’aquest diumenge, en Moixent, que eixirà a les 8:30h des de la plaça de la Hispanitat i la de Vallada que serà per la vesprada, a les 18:00h.

Les persones interessades en participar s’hauran d’inscriure de manera prèvia a través del formulari que hi ha a la pàgina web de la Mancomunitat, www.lacosteracanal.es o telefonant al 674 348 771.

La presidenta de la Mancomunitat de Municipis, la Costera-Canal, MªJosé Tortosa, ha destacat la bona acollida d’aquesta iniciativa comentant que “cada vegada són més els pobles mancomunats que s’animen a formar part d’aquest programa i ens demanen participar, el que demostra que és una activitat que agrada als participants alhora que serveix per donar a conèixer els nostres pobles i paratges naturals”.

Per tot açò, Tortosa ha animat als veïns a participar ja que “es tracta d’una manera molt saludable de gaudir d’un diumenge diferent en bona companyia sense haver de desplaçar-se molt lluny”.

Ruta Moixent

Els participants en la ruta de diumenge a Moixent eixiran des de la plaça de la Hispanitat cap a la zona de la Bastida de les Alcusses, més concretament a “El Celler del Roure” on s’estacionaran els vehicles.

S’iniciarà la ruta cap al barranc de la Bastida, caminant per una senda en la que es podrà gaudir d’un colorit bosc mediterrani. S’esmorzarà a un pinar i seguidament es continuarà pel barranc fosc i cupido, barranc que fa un segle era dominat pels ibers del poblat de la Bastida, fins a arribar al poblat on es visitarà una casa ibera.

La ruta finalitzarà amb un tast de vins cortesia de ‘El Celler del Roure’.

Es tracta d’una ruta circular d’uns 12 quilòmetres amb dificultat mitjana i una durada estimada de 4 hores. Es recomana dur calçat còmode, gorra, entrepà i aigua.

Rutas-manco-cartell2018-

No hay comentarios

Dejar respuesta