Participació Ciutadana Xàtiva organitza unes Jornades sobre participació i el seu impacte social

“Repensant/Sentit la nostra pràctica de participació ciutadana” serà el nom de les Jornades que se celebraran a Xàtiva el 27 d’octubre amb experts de tot l’Estat.

La Regidoria de Participació Ciutadana de Xàtiva amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València han organitzat aquestes jornades on personal tècnic, responsables polítics i membres d’associacions ciutadanes analitzaran de manera conjunta projectes de participació i el seu impacte social.

Serà aquest dissabte 27 d’octubre en horari de 9,30h a 13,30h i de 15,30 a 17,30h a la Casa de Cultura de Xàtiva, i amb el següent programa basat en els 5 sentits, les persones participants “Veurem, tocarem, olorarem, assaborirem i sentirem” la participació ciutadana i el seu veritable impacte en les nostres ciutats, barris i comunitats:

9,30h. Benvinguda i recepció d’assistents.
10,00h a 10.30h. Presentació de les Jornades i Mesa Inaugural (A càrrec de representants de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, de l’Ajuntament de Xàtiva i de la Universitat de València)
10,30h a 11.15h. VISTA «Una mirada conscient» A càrrec de CECILIA DE ARRIBA RIVAS. Colectivo de Educación Para la Participación, CRAC.
Dinamitza: Carmen Montalbá Ocaña. Codirectora de la Cátedra de Participación, Gobierno Abierto y Open Data. U.V
11,15h a 11,45h. Pausa-Café.
11,45h a 13,30h EL TACTE «Taula d’Experiències»
• “Evaluando experiencias de participación socio-política”. FERNANDO DE LA RIVA Colectivo de Educación Para la Participación, CRAC.
• “Algunas pistas y algunas herramientas para evaluar poniendo la Vida en el Centro” ANA JIMÉNEZ TALAVERA de Ecotono S. Coop. And. de Interés Social.
• “Avaluació dels procesos de pressupostos participatius” JAVIER DESCALZO HERAS Regidor de Participació Ciutadana i Transparència de l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona (València).
Modera: Raül Camacho Segarra, Tècnic de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Xàtiva.
15,30h a 17,15h. L’OLFACTE I EL GUST «Taller sobre com pensar la nostra pràctica» A càrrec d’ANTONIO MORENO del Colectivo de Educación Para la Participación, CRAC. i HILARIO SÁEZ MÉNDEZ de la Fundació Iniciativa Social.
17,15h a 17,30h. L’OÏDA «Sinconclusiones» A càrrec d’ ÓSCAR ACEDO NÚÑEZ de Ecotono S. Coop. And. de Interés Social.
Les jornades estaran conduides per un equip d’experts representants de col·lectius socials, universitat i administracions locals que basant-se en els 5 sentits del cos humà aniran analitzant els mecanismes i metodologies empleades per a valorar, avaluar i millorar els projectes que bé des de una Administració Pública o una entitat ciutadana es poden desenvolupar. L’equip està format per persones amb una llarga trajectòria en l’ àmbit de l’activisme social i la participació com son:

➢ Fernando De La Riva és Consultor i formador per a la participació ha segut Director de la Federació Espanyola d’Universitats Populars i actualment és membre del Col·lectiu d’Educació per a la Participació – CRAC.

➢ Antonio Moreno és Formador i animador sociocultural, expert en desenvolupament associatii i participació social, membro del Col·lectivo d’Educació per a la Participació – CRAC.

➢ Cecilia De Arriba Rivas és professional de la participació i el gènere. He estat dinamitzant l’itinerari d’educació per a la participació juvenil Creant Futur a Còria del Riu durant 4 anys i ha participat en altres projectes de participació en Aliança per la Solidaritat, a l’Ajuntament de Mairena, en la Universitat Loyola, a Sevilla Acoge, en Intermón Oxfam, en *InteRed, etc.

➢ Hilario Sáez és Sociólogo. Ha segut membre de la Comissió delegada de Benestar Social de la Junta de Andalucia i sociòleg a la Diputación de Sevilla. Actualment és Presidentde la Fundación Iniciativa Social i membre actiu del Foro de “Hombres por la Igualdad”.

➢ Ana Jiménez Talavera forma part d’ Ecotono S. Coop. And de interés social i participa a diversos col·lectius autònoms. Actualment cooordina el projecte d’Ecotono “Participar para poner la Vida en el Centro”.

➢ Óscar Acedo Núñez és Enginyer Aeronàutic reconvertit a Educador Ambiental i integrant d’Ecotono, on gestiona projectes d’educació. És professor associat a la Universidad Pablo de Olavide al departament de Física de la Tierra.

➢ Javier Descalzo és Regidor de Participació i Transparència a l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona (Camp del Túria) i membre actiu de diferents moviments socials com ATTAC-PV .

➢ Carmen Montalbá Ocaña és professora de la Universitat de València i Co-directora de la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data.

Per al Regidor de Participació, Miquel Alcocel, “que Xàtiva genere aquest espais de formació, estudi i anàlisi de la Participació Ciutadana ha de ser un motiu d’enhorabona per als que defensem una democràcia on la ciutadana tinga protagonisme més enllà del dret a votar cada 4 anys”. Continua Miquel, “trobar-nos un dissabte amb activistes socials, de Múrcia, Càdiz, Sevilla, Madrid, amb la Universitat de València i amb ajuntaments valencians en l’objectiu de millorar els nostres projectes de participació és tot un luxe que no podem deixar escapar, per la qual cosa anime a tota la ciutadania interessada a que participe i s’inscriga a les jornades”.

Les inscripcions estaran obertes fins al divendres 26 d’octubre i es poden fer enviant un correu electrònic a participacio@ayto-xativa.es, cridant al telèfon 96 228 98 47 o realitzant l’inscripció online a la web participa.xativa.es

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecinueve + 3 =