Paco Ibáñez ompli el Gran Teatre de Xàtiva

El mite de la cançó d’autor i pare de múltiples himnes, Paco Ibáñez, va omplir dissabte a la nit el Gran Teatre de Xàtiva en el seu concert al Festival Música i Lletra (MiL). El veterà cantautor va resistir i defensar pràcticament sol a l’escenari un concert de dues hores i mitja davant d’un públic entregat que va cantar amb ell, li va demanar cançons, i el va aplaudir llargament. Paco Ibánez va tocar en una primera part cançons seues més recents, acompanyat puntualment del reconegut guitarrista Mario Mas, i en una segona part, tots els seus clàssics, commemorant el seu històric concert a l’Olímpia de Paris ara fa 50 anys. El va acompanyar en alguna cançó, l’acordionista Cesar Stroscio que també havia compartit escenari amb ell a la capital francesa el 1969.

Aquest cap de setmana, el darrer del MiL, actuaran a Xàtiva els referents del folk valencià, el gran Miquel Gil i l’emblemàtica Mara Aranda, en un doble concert, dissabte, en el que tots dos presenten disc, i divendres, el festival celebrarà la seua nit més roquera amb la cantautora degana de la cançó basca Anari, celebrada tant per les seues lletres com per la seua música, i la revelació valenciana d’enguany, el premiat cantautor de la Safor, Carles Pastor.

El MiL va arrencar divendres passat amb la festa de presentació amb el cantautor per a xiquets i grans Dani Miquel, que malgrat el canvi d’ubicació per la pluja, no va decebre cap dels seus fans que paraigües en mà el van seguir cantant del Jardí de la Pau fins al hall del Gran teatre on van convertir la vesprada en una celebració plogués o nevés a fora. També al hall i sota l’atenta mirada dels xiquets i xiquetes i dels seus pares es va celebrar la final del MiL Descobreix: III certamen de Joves Cantautores/rs, en el que el duo valencià format per Laura Esparza i Carlos Esteban -amb un estil íntim i personal que integra pinzellades electròniques amb guitarra i veu- i la seua cançó «Ones» va guanyar el premi «Al vent» a la millor cançó en català. Són els guanyadors que tornaran l’any que ve a fer un concert a Xàtiva. Enguany, al certamen s’han presentat quasi una trentena de candidats d’arreu de l’estat i, com l’any passat, ha destacat l’alta presència de joves dones cantautores, i l’alta qualitat de les propostes de molts estils diferents dins de la cançó d’autor.

No hay comentarios

Dejar respuesta