Ontinyent trau a concurs l’obra de remodelació de la piscina coberta

Les obres compten amb una subvenció de fons europeus de 2’6 milions d’euros del programa Next Generation

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic la licitació del projecte i direcció de l’obra de remodelació de la piscina coberta, per un import de 231.250,71 euros, IVA inclós. Les ofertes es podran presentar fins el 13 de març, i l’obertura dels sobres per a les ofertes administratives, tècniques i econòmiques els dies 21 i 28 de març i 4 d’abril, respectivament.

Cal recordar que l’actuació en sí de “Rehabilitació integral i optimització de l’eficiència energètica de la piscina coberta d’Ontinyent”, és una intervenció de gran calat que compta amb una subvenció de 2.651.777’10 euros del programa programa Next Generation de la Unió Europea. El cost total previst de l’actuació és de 3’62 milions, dels que l’Ajuntament haurà d’aportar 968.000 euros, venint la resta de la subvenció europea. L’estalvi energètic de l’actuació en la infrastructura de major consum energètic actual, i que s’estima en un 80% d’estalvi d’energia primària no renovable, permetrà recuperar progressivament la part d’inversió municipal.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, recordava que es tracta de la major subvenció europea directa aconseguida per la ciutat, una ajuda molt important “que va ser obtinguda gràcies a la qualitat de l’avantprojecte enviat per optar a la mateixa. El nostre va ser un dels projectes 173 seleccionats d’entre els més de 1000 presentats, a més fruit d’un intens treball participatiu, amb reunions sectorials a les que vam escoltar les demandes de persones usuàries i clubs”.

El regidor d’Esports, Ferran Gandia, apuntava per la seua banda que degut als terminis necessaris per finalitzar els tràmits de les licitacions, els serveis contractats per a la temporada 23/24 no es veuran afectats. Gandia també posava de relleu “el positiu impacte que tindrà l’actuació no sols en  l’estalvi energètic, sinò també en les noves possibilitats que tindrà l’espai i les noves funcionalitats, ja que per exemple l’ampliació del got de la piscina ens permetrà homologar-la per a competicions oficials”, recordava.

L’avantprojecte de l’actuació planteja una millora de l’aïllament de tot l’edifici; la millora de les instal·lacions de climatització, ventilació i calefacció; la implantació d’un sistema de control automatitzat; rehabilitació de les quatre façanes mitjançant proteccions bioclimàtiques; creació d’una doble pell amb vegetació que embolica tota l’actuació; d’un hivernacle adossat; o la millora integral dels vestidors i sales de treball.

No hay comentarios

Dejar respuesta