Ontinyent torna a congelar la taxa d’aigua potable

Ontinyent torna a congelar la taxa d’aigua potable i acumula un estalvi per als consumidors del 7’2% respecte a l’IPC des de 2011

Joan Sanchis destaca l’aposta del Govern d’Ontinyent d’aprofitar la política fiscal per afavorir la promoció econòmica, la cohesió social i una recaptació més justa

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tornat a congelar la taxa de subministrament de l’aigua potable en l’exercici de 2017 per als veïns i veïnes de la localitat, que acumulen així un estalvi del 7’2% respecte a l’IPC des de 2011.

El regidors d’Hisenda, Joan Sanchis, destacava que “la bona gestió econòmica del Govern d’Ontinyent ens permet prendre mesures com aquesta per afavorir a les famílies, i continuar en la línia per la que sempre hem apostat en matèria fiscal, la d’afavorir la promoció econòmica, la cohesió social i una recaptació més justa”.

En congelar la taxa enguany, l’Ajuntament assumeix el 1’6% d’increment que hauria costat als veïns i veïnes la revisió anual d’acord amb l’Índex de Preus al Consum prevista en l’ordenança vigent. Aquest estalvi per als consumidors s’afegeix als que es van produir en asumir l’Ajuntament l’increment de l’IPC en 2011 (2’4%), 2012 (2’9%) i 2013 (0’3%). En 2014 l’IPC va ser negatiu, i l’Ajuntament va rebaixar la taxa d’aigua d’acord amb aquest índex (-1%) , mentre que en 2015 l’IPC va ser del 0%. Així les coses, en 2017 els veïns i veïnes d’Ontinyent pagaran un 1% menys del que es pagava en 2011 en concepte de taxa d’aigua potable, i acumulen un estalvi del 7’2% al seu favor respecte del que haurien pagat d’aplicar-se estrictament l’ordenança.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecisiete − diez =