‘Ontinyent Participa’ bat record de propostes amb 201 idees

Veïns i associacions han presentat finalment 201 propostes a “Ontinyent Participa”, la iniciativa del Govern d’Ontinyent que permetrà als ciutadans triar la destinació de 425.000 euros de la partida d’inversions municipals per a 2017, i que hui dilluns tancava la seua primera fase, de recepció de propostes. Estes 201 propostes han arribat per part d’un total de 133 persones i entitats diferent, el que suposa un augment del 31% de les propostes i del 33% dels proposants respecte a l’edició anterior.

El regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, ha agraït la implicació de la ciutadania “en un procés que està convertint Ontinyent en un referent de foment de la participació ciutadana, una aposta amb la que el Govern d’Ontinyent no sols pregunta a la gent, sinó que desenvolupa i executa les seues propostes per canviar la ciutat entre totes i tots”, apuntava.

Entre les propostes rebudes través de la web www.ontinyentparticipa.es o del Registre General de l’Ajuntament predominen propostes de reurbanitzacions i enllumenat d’espais, creació de zones verdes, millora i ampliació d’infrastructures municipals o recuperació de patrimoni històric, entre d’altres.

Des de hui s’obri un període d’informació tècnica en què es valorarà tècnicament cada projecte per determinar pressupost aproximat, objectiu i beneficiaris del mateix, fins al 1 de novembre de 2016. Com a les edicions anteriors, per tal que una única proposta no acapare les inversions, els projectes que es presenten no podran tenir un pressupost superior al 50% del pressupost global que es determine del programa.

Estes valoracions es faran publiques i es remetran als consells sectorials del 4 al 21 de novembre de 2016, que analitzaran les propostes per procedir a la seua votació al Consell de Ciutat. El Consell de Ciutat serà qui en una votació final decidirà el 25 de novembre quins són els 10 projectes que seran objecte de votació.

Del 28 de novembre al 9 de desembre s’informarà dels projectes finalistes i del període i llocs on es podrà votar, i els autors dels projectes els presentaran en un acte públic. Aquesta fase amplia la seua durada en una setmana respecte a l’edició anterior, per tal d’afavorir una millor explicació i difusió dels projectes. Per últim les votacions es realitzaran del 12 al 16 de desembre, al període comprés entre les festes de la Puríssima i Nadal.

No hay comentarios

Dejar respuesta