‘Ontinyent contra el foc’ s’amplia per reforçar la prevenció d’incendis forestals

“Ontinyent contra el foc”, la campanya de voluntariat forestal posada en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent durarà enguany 3 mesos en lloc de 2.

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, ha presentat una nova edició d’esta iniciativa que enguany tindrà lloc del 18 de juny al 15 de setembre, mantenint el format i incentius de l’anterior edició. Una ampliació que és possible gràcies a la implicació del grup de voluntaris veterans que en una recent reunió van expressar a la regidora la seua disponibilitat per iniciar en juny les tasques de vigilància del terme, i a ampliar de forma fixa la pròrroga a setembre que ja es va fer l’estiu passat. Folgueras agraïa l’interès d’estes persones “que en estar ja formats, poden posar-se en marxa ja mateix, per després sumar als voluntaris que acudisquen a les jornades de formació que farem a principis de juliol, i a les que animem a totes i tots a participar”, manifestava.

image-2016-06-09 (4)La regidora explicava que en la reunió mantinguda amb els voluntaris de les anteriors edicions, estos havien fet una valoració molt positiva tant del funcionament de la campanya com de les millores que vam introduir l’any passat, amb la dotació d’equips de ràdio o la figura d’un coordinador, pel que va a apostar-se per la continuïtat. Així, es mantindrà el repartiment dels voluntaris en tres torns, aprofitant-se els passeigs que habitualment ja fan molts veïns i veïnes amb l’arribada de l’estiu, i reforçant-los posant a disposició del voluntariat dos vehicles municipals.

Els voluntaris comptaran amb facilitats i incentius, com ara ajudes al quilometratge per als qui utilitzen vehicles motoritzats; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya. Patrícia Folgueras incidia en què “quan parlem de voluntariat no parlem d’una activitat forçadament de moltes hores: cada persona pot aprofitar aprofitar activitats habituals per, coordinadament, ajudar a detectar qualsevol incidència en el menor temps possible i ajudar-nos a cuidar entre totes i tots les nostres serres”, explicava. Les persones interessades en participar poden ampliar la informació en el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent.

No hay comentarios

Dejar respuesta