Ontinyent dota d’un nou atractiu a la seua Fira de Novembre amb el I Concurs de Coca de Fira

Es repartiran premis per valor de 1500 euros, hi haurà degustacions gratuïtes i es farà un col·loqui amb el xef Santi Prieto i la youtuber Carmina Gramage

La Fira de Novembre d’Ontinyent comptarà en l’edició d’enguany amb l’estrena d’un nou atractiu: el I Concurs de Coca de Fira impulsat per la regidoria de Fira, Festes i Tradicions de l’Ajuntament. La nova proposta era presentada aquest dijous en roda de premsa per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, la regidora de l’àrea, Àngels Muñoz, i el xef local Santi Prieto, qui col·labora amb la iniciativa, que inclourà premis per valor de 1500 euros, degustacions gratuïtes i la projecció d’un video amb col·loqui.

Jorge Rodríguez destacava l’interès d’una proposta “que posa en valor un plats més tradicionals de la nostra cuina, i que a més volem que siga un nou argument al voltant del qual les families i amistats es puguen reunir per gaudir d’una jornada de festa. Més enllà dels premis, va a ser una oportunitat de descobrir diferents maneres d’elaborar la coca de fira en un ambient de convivència i diversió”, assenyalava el primer edil, qui tenia paraules d’agraïment per la regidora i per al xef per la seua implicació.

Prieto, conegut cap de cuina dels restaurants La Cuina i Sents, amb Estrella Michelin i Sol Repsol, també agraïa a l’Ajuntament que s’haja comptat amb ell per donar suport un concurs “que promociona la gastronomia d’Ontinyent”, i que com a professional del sector durant molts anys li sembla una iniciativa “emocionant”. 

Àngels Muñoz detallava el funcionament d’una proposta que es desenvoluparà “dilluns de fira”, 20 de novembre (festiu local), des de les 12 del migdia al parking de la Sala Gomis. La participació podrà ser a títol individual o bé en representació d’una associació o grup d’entre dues i quatre persones en qualsevol de les dues modalitats: Professional, oberta a qualsevol professional de l’hostaleria o forner de la Comunitat Valenciana; o Amateur per a totes aquelles persones físiques majors d’edat, aficionades, que no siguen professionals de la cuina i empadronades a Ontinyent.

Cada persona, grup o entitat interessada a participar en el Concurs de Coca de Fira d’Ontinyent i que complisca els requisits haurà d’omplir el formulari d’inscripció accesible del 3 al 13 de novembre a la web municipal www.ontinyent.es, on també es poden consultar les bases. Les coques presentades a concurs s’aportaran ja cuinades, i cada coca haurà de permetre almenys 10 degustacions, assegurant que es puga provar més d’un ingredient.

En la modalitat amateur el format i tipus de coca serà lliure sempre que no es modifiquen els estàndards de la coca original de Fira d’Ontinyent, mentre que en la modalitat professional la persona participant podrà reinterpretar la recepta tradicional. Les persones participants hauran d’aportar recursos gràfics de la preparació de la seua coca per a mostrar durant la degustació del jurat amb el format que creguen oportú.

El nom de les persones guanyadores s’anunciarà públicament el mateix dia a la finalització de la deliberació del jurat, haven premis per valor de 1.500 euros: en la modalitat professional, un Premi de 500 euros, trofeu i un xec consum per valor de 200 euros; i en la modalitat amateur tres premis: un 1r premi de 300 euros i un xec consum de 200; un 2n premi de 200 euros en metàlic; i un tercer premi d’Ontifira consistent en un val per a sopar.

Quant al col·loqui, Àngels Muñoz explicava que anirà precedit de la projecció d’un video sobre l’elaboració de la coca de Fira Tradicional, comptant-se amb un posterior col·loqui amb Santi Prieto i sa mare, la youtuber Carmina Gramage, del canal “La Cuina de Carmina”, amb una posterior degustació per a les persones presents de dos tipus de coca, la més tradicional feta per Carmina i altra versió més avantguardista feta pel xef Prieto.

Àngels Muñoz incidia en què “la idea és que amb les degustacions de coca del col·loqui, i les que sobraran de les que s’elaboren per a concurs (almenys 10 per cada coca, quan el jurat és de 5 persones) totes i tots pugam aprofitar per dinar alli i gaudir també de les tapes i begudes dels establiments restauradors d’OntiFira, en un ambient lúdic i festiu per a un dilluns de Fira diferent al que animem a la ciutadania participar”, concloïa.

No hay comentarios

Dejar respuesta