Ontinyent augmenta un 22% la despesa social al pressupost de 2017

El Govern d’Ontinyent augmenta un 22% la despesa social al projecte de pressupost per a 2017, uns comptes municipals per al proper exercici dels que Sayo Gandia, coordinadora de Política per a les Persones, destacava que “busquen posar l’accent en les persones, pero no sols des de les àrees estrictament socials, sinó des de totes les àrees de gestió”, assenyalava.

Gandia posava de relleu que les ajudes de Serveis socials, que a la legislatura anterior registraren un augment d’un 46% que es mantenia als pressupostos d’enguany, “ara fan un nou pas endavant, i pugem la despesa municipal en un 22%, passant de 881.350 a 1.077.750 euros, això sense afegir la despesa en personal, que és una de les més elevades del capítol I”. Un factor destacat per poder incrementar la despesa, assenyalava, ha estat l’augment de les ajudes socials rebudes des de la Generalitat Valenciana, que creixen un 17% (de 1’41 a 1’65 milions d’euros), “en una mostra efectiva de que per fi tenim un govern autonòmic que es preocupa per les persones i que té present a Ontinyent”.

Estes quantitats, assenyalava, es destinen “a pujar sobretot la renda de ciutadania i mantenir les rendes de suport social, les ajudes de primera necessitat, ajudes extraordinàries de primera necessitat, programes de menjadors i nutricional per a escolars, i programes de tota la gamma de projectes que actualment manté serveis socials”, explicava. Gandia destacava la importància “de ser sensibles també amb els més majors, no sols amb programes com `Menjar a casa´ per a que tinguen una alimentació saludable, sinó també amb activitats de tot tipus als centres de majors perquè tinguen un envelliment actiu”. A més a més, s’articulen ajudes de suport socioeducatiu “per garantir una educació universal i gratuita per a tot l’alumnat atenent també a les famílies que per alguna raó no s’han pogut sumar al programa xarxa llibres”. Igualment es mantenen les subvencions associacions sociosanitàries i les contemplades als convenis amb AFAO i ADIEM, que van augmentar als últims pressupostos.

Sayo Gandia posava de relleu la importància “de nos sols atendre els assumptes socials de manera econòmica i amb ajudes, sinó de complementar aquestes des d’altres àrees de Govern per dur a terme una acció conjunta de lluita contra la pobresa i en favor de la igualtat social”. En aquest sentit, feia referència als plans d’ocupació i formació impulsats des de l’àrea de Política Econòmica o a les ajudes a la rehabilitació de vivendes que impulsa l’àrea de Territori, “que mostren que l’esforç per evitar les bosses de pobresa és conjunt en tot el Govern d’Ontinyent”, destacava.

Per altra banda, en matèria de Cultura (també coordinada des de l’àrea de Política per a les Persones), es mantenen les importants pujades que es van fer en els pressupostos d’enguany, i que van multiplicar per 3 les activitats de ponència (de 23.500 a 80.000 euros) i en un 25% les subvencions a associacions i entitats culturals (de 112.000 a 140.000).

No hay comentarios

Dejar respuesta