Once persones investigades pel robatori de coure en el tram ferroviari Xàtiva-l’Alzina

· L’organització criminal va arribar a vendre més de 40 tones de material, en la seva majoria coure procedent de la catenària ferroviària

· El benefici econòmic obtingut per l’organització va superar els 80.000 euros

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació CATENAR, ha detingut a 11 persones i investigat a altres 6 pel robatori i posterior venda de coure en desballestadores de la província de València.

La recerca ha permès esclarir 7 delictes de robatori i 3 delictes de furt denunciats pels responsables d’infraestructura ferroviària. Aquests delictes es van cometre en les obres del tram ferroviari Xàtiva-l’Alzina.

A causa de la complexitat de la desinstal·lació del cable sostret, la recerca es va centrar en persones amb coneixements en la realització d’aquesta mena d’infraestructures. Sent els suposats autors, en la seva majoria, treballadors de l’obra del tram ferroviari.

Posteriorment, es van realitzar inspeccions en un desballestador de la província de València, arribant a localitzar vendes del material sostret a nom de familiars i amics per a fraccionar les vendes, recuperant 446 kg de coure de catenària.

L’organització va arribar a vendre més de 40 tones de material, en la seva majoria cobri procedent de la catenària ferroviària. Obtenint un benefici econòmic superior als 80.000 euros.

Després de l’aprehensió dels objectes, es va procedir a informar els responsables de l’empresa denunciant com a víctimes del delicte i posterior lliurament del cablejat.

S’ha detingut a 11 persones: 9 homes de nacionalitat espanyola i un altre de nacionalitat colombiana i 1 dona de nacionalitat espanyola. També s’han investigat a 6 persones de nacionalitat espanyola. Tots ells amb edats compreses entre els 19 a 49 anys per cometre, almenys, 7 delictes de robatori amb força, 3 delictes de furt, un delicte de simulació de delicte i un delicte de pertinença a organització criminal.

Les diligències han estat lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Xàtiva (València).

No hay comentarios

Dejar respuesta