Obert el termini per sol·licitar les beques del Programa Experiència dins del Pla Millenial de Xàtiva

S’atorguen cinc beques de sis mesos per a cinc projectes vinculats al Pla, i les sol·licituds es poden omplir a la seu electrònica de l’Ajuntament fins el 21 de juliol

Ahir es va publicar al Butlletí Oficial de la Província (BOP) l’extracte de la convocatòria de les beques de formació del Programa Experiència 2021, corresponent al Pla Millenial de Xàtiva, pel que hui divendres comença el termini per poder presentar les sol·licituds durant els propers 20 dies naturals, el que significa que finalitzarà el proper 21 de juliol.

Es tracta de cinc beques de sis mesos, amb un import de 650 euros mensuals, vinculades a cinc projectes: creació d’un servei d’habitatge jove; projecte educatiu per a la promoció del comerç local, de proximitat i sostenible; impuls de l’emprenedoria entre la joventut; foment de la inserció laboral jove en empreses i optimització de la comunicació amb la joventut i altres col·lectius vulnerables.

Entre els requisits per poder sol·licitar-les es troben ser veïns o veïnes de Xàtiva des de fa almenys un any, estar en possessió de títol universitari o titulació superior de Formació Professional, tenir el B1 de valencià, no estar gaudint d’altra beca i estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries.

Entre les titulacions sol·licitades es troben Dret, Ciències Polítiques, Gestió i Administració Pública, Sociologia, Educació Social, Publicitat i Relacions Públiques, Animació Sociocultural i Turística, Gestió de Vendes i Espais Comercials, ADE, Economia, Finances i Comptabilitat, Relacions Laborals i Recursos Humans, Comunicació Audiovisual, Enginyeria Multimèdia, Disseny i Edició i Disseny i Gestió.

“Des de les administracions hem de tractar de fer el màxim per contrarestar les elevades taxes d’atur juvenil que tenim al nostre país, per a que la gent jove de Xàtiva no haja d’anar-se’n a una ciutat més gran per tal de desenvolupar-se personalment”, ha manifestat la regidora de Joventut Lena Baraza, qui ha afegit que “el Pla Millenial compta aquest any amb 28 accions, moltes de les quals ja estan iniciades com aquest Programa Experiència. Es tracta d’una proposta que va sorgir dels i les joves que participaren del procés participatiu Creem ocupació, i suposa la creació de cinc beques per a joves de Xàtiva per tal de donar una primera oportunitat laboral al temps que continuen formant-se”.

Les bases estan publicades a la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva (https://xativa.sedelectronica.es) i la sol·licitud s’ha de realitzar únicament mitjançant via telemàtica, a través de la pròpia seu i dins del termini d’inscripció (fins el 21 de juliol). Cal recordar que per a realitzar tràmits a la seu electrònica és necessari disposar de certificat digital, el qual s’expedeix a l’Oficina del PROP amb cita prèvia, la qual es pot sol·licitar a través d’internet o del telèfon 012.

El Pla Millenial està pressupostat amb 240.000 euros per a aquest any 2021, “un esforç molt elevat de feina i inversió, però és necessari fer el màxim per a que la joventut de Xàtiva puga desenvolupar el seu treball a la nostra ciutat”, ha manifestat Baraza.

No hay comentarios

Dejar respuesta