Neus Juan, serà la pregonera del Corpus de Xàtiva

La directora del CEIP Taquígraf Martí convidarà a veïns i visitants a participar en aquesta festa. Serà dijous que ve, 30 de maig, a les 20.30h, en l’espai cultural del convent de Sant Domènec. En aquest mateix acte la Associació del Corpus de Xàtiva presentarà els nous vestits dels personatges del grup d’Abraham, i també dels “cavallets”. Hi haurà un acte de reconeixement als col·legis de Xàtiva que, cada any, ballen les danses tradicionals. Així mateix es presentarà el cartell d’enguany obra del pintor xativí Miguel Soro.

La processó cívica s’iniciarà el diumenge 2 de juny a les 18.00h, en la Plaça de la Seu, i a les 19.00h, la religiosa.

Actes religiosos
Quant als actes religiosos eixe dijous a les 19.30h, serà la Missa del Corpus a Sant Francesc. El diumenge, a les 10.30h, en la Seu, serà la Missa Major. Hi haurà Missa de Corpus a les 13.00 i a les 18.00h.

El Corpus
El mes de juny té lloc la processó del Corpus Christi. Solemne, però alhora molt vistosa, ja que compta amb nombrosos elements de la cultura popular, la majoria amb la seua pròpia dansa. Des dels orígens combina una part profana amb la religiosa.

Documentada en el segle XIV, és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. A partir de la dècada de 1980 es va iniciar un procés de recuperació d’aquesta processó, camí que ha portat a la seua actual esplendor. Alumnes de les escoles es preparen durant setmanes per a executar les danses, molt nombroses. En la part religiosa desfilen molts personatges que representen escenes bíbliques. Un altre element significatiu és l’enramada, en la qual abans del pas de la processó els veïns escampen pel carrer plantes aromàtiques, a mode de catifa vegetal. (Informació facilitada per Xàtiva Turisme)

Foto:Patiño

No hay comentarios

Dejar respuesta